Plajele grecești afectate de supraaglomerare, verificate cu drone

Plajele grecești afectate de supraaglomerare, verificate cu drone

Localnicii greci sătui de plajele acoperite cu șezlonguri se bazează pe drone și pe o aplicație de raportare a cetățenilor pentru a combate supraaglomerarea.

Plajele grecești sunt supravegheate cu drone

Plajele grecești sunt supravegheate cu drone

Plajele grecești acoperite cu șezlonguri devin o priveliște din ce în ce mai rară, pe măsură ce dronele patrulează pentru a impune noi reguli, relatează Euronews.com citat de G4media.

Sunt vizate restaurantele, barurile și companiile de închiriere care nu dețin un permis pentru instalarea de scaune pe plajă.

De asemenea, dronele supraveghează unitățile care amplasează scaunele prea aproape de mare – șezlongurile și umbrelele trebuie să fie la cel puțin patru metri de țărm, conform legislației introduse în martie. Aceasta înseamnă că nu mai este permisă închirierea de șezlonguri pe plajele care au o lățime mai mică de patru metri.

La începutul acestei luni, agențiile de știri locale au raportat că au fost primite peste 1.000 de plângeri care au dus la amenzi pentru încălcări în valoare de peste 350.000 EUR în doar cinci zile.

Scopul nostru este de a proteja, pe de o parte, atât mediul, cât și dreptul cetățenilor de a avea acces liber la plajă, iar pe de altă parte, de a păstra produsul nostru turistic, precum și antreprenoriatul sănătos reprezentat de oamenii de afaceri care își fac treaba corect”, a declarat ministrul elen al economiei naționale și finanțelor, Kostis Hatzidakis.

Care sunt plajele din Grecia care se confruntă cu măsuri de reprimare a utilizării paturilor solare?

Inspecțiile recente s-au concentrat asupra a 14 plaje grecești. Plaja Kryoneri de pe coasta de nord-vest a țării a primit 169 de plângeri la începutul acestei luni – cea mai mare dintre toate. Majoritatea se refereau la unități care foloseau o parte a plajei care depășea suprafața convenită. Plaja Valtos din apropiere a primit, de asemenea, un număr de plângeri.

În partea opusă a țării, plajele Lagonisi și Nea Heraklia din Halkidiki au fost examinate pentru încălcări similare, împreună cu plaja Klima de pe insula Aegina și plaja Masouri din Kalymnos.

Au fost vizate, de asemenea, plaje din destinații turistice populare precum Corfu și Rodos.

Cea mai mare amendă – 220.000 EUR – a fost aplicată unei întreprinderi care funcționa fără licență pe plaja Thymari din Anavyssos – la o oră de mers cu mașina la sud de Atena.

Scopul aplicației și al patrulelor cu drone este de a pune în aplicare legislația introdusă de Ministerul Economiei Naționale și Finanțelor în luna martie.

La momentul respectiv, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a publicat un videoclip pe TikTok în care anunța noile norme.

Prin lege, plajele din Grecia trebuie să fie în prezent lipsite de șezlonguri în proporție de 70%, sau de 85 % pentru cele din zonele protejate, unde construcțiile sunt acum strict limitate.

Unitățile care utilizează sau închiriază șezlonguri trebuie să dețină un permis în acest sens, care poate fi obținut prin licitații online. Titularii autorizațiilor trebuie să își asume responsabilitatea de a menține plaja curată și accesibilă, inclusiv prin afișarea semnalizării corecte. De asemenea, ei trebuie să se asigure că este prezent un salvamar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii