Plăcinte la tigaie cu brânză sau magiun, după rețeta lui Adi Hădean. Secretul pentru care trebuie lăsate sub un ștergar, cel puțin 20 de minute

Plăcinte la tigaie cu brânză sau magiun, după rețeta lui Adi Hădean. Secretul pentru care trebuie lăsate sub un ștergar, cel puțin 20 de minute

Pentru gospodinele care se tem de frământarea aluatului, chef Adi Hădean propune o rețetă de plăcinte cu brănză sau magiun foarte simplă. „Vin cu o metodă de a evita majoritatea dezastrelor care pot interveni între un începător și aluatul său”, spune cunoscutul bucătar.

Plăcinte la tigaie cu brânză (sau magiun) FOTO: FB

Plăcinte la tigaie cu brânză (sau magiun) FOTO: FB

Pentru început, chef Adi Hădean recomandă să pui 10 grame de drojdie proaspătă la înmuiat în 100 de mililitri de lapte, cu o linguriță de zahăr. Așteaptă 10 minute, cerne apoi 600 de grame de făină 000 într-un vas adânc, și toarnă drojdia.

Presară sare grunjoasă (trei pișcături) peste făină și toarnă în vas 50 de mililitri de ulei, scrie chef Adi Hădean, pe blogul său.

Toarnă 250 de mililitri de apă călduță peste făină și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Trebuie să obții o compoziție subțire, dar nu ca aceea de clătite.

Bate aluatul cu lingura de lemn timp de 6-7 minute. Apoi, îl lași la dospit sub un prosop până-și dublează volumul (cam 50 de minute în loc cald și fără curenți de aer).

Iată, ai făcut un aluat fără să te murdărești pe mâini, fără să frămânți o oră!”, susține chef Hădean.

Urmează pregătirea umpluturii: la 200 de grame de brânză de burduf pune 60 de grame de smântână și o lingură de cozi de arpagic tocate. Pot fi cozi de ceapă verde. Poți pune și mărar.

Apoi, ia o lingură de aluat și pune-o peste blatul acoperit de făină. Întinde aluatul cu mâna dată prin făină. „Nu-i bai dacă nu-ți iese perfect rotund sau dacă se rupe pe alocuri. Pune o linguriță (plină) de umplutură în mijlocul foii”, spune bucătarul.

Adună aluatul dinspre margini spre centru, apoi presară făină peste plăcintă.

Dacă vrei, poți întinde plăcinta cât tigaia, chiar și după ce ai pus-o la fript (în primele 10 secunde).

„După ce le frigi, lasă-le sub un ștergar, măcar 20 de minute. Se înmoaie fain și se răcesc ușor. Dacă le pui sub capac sau farfurie, se înmoaie prea tare și se umezesc de la aburi. Cele cu brânză merg cu iaurt, a doua zi, la micul dejun. Cele cu magiun, merg bine cu lapte”, suține Adi Hădean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt...

2 Fraților, ăla care a luat 100.000 de euro primă de pensionare s-a reangajat tot la Romsilva, iar acum câştigă 9.000 de euro pe lună!

3 VIDEO „Nici nu știu să citească! Semnează cu degetul. Toți, nu unul” / Cum își bătea joc Călin Georgescu de Diaspora, în 2016

4 „În opinia mea, Călin Georgescu este victima unor oameni din servicii care își plătesc polițe”

5 China se pregătește de război, primele dovezi clare