Pizza și berea, preferatele românilor în timpul Euro 2024. Și semințele au fost la mare căutare

Pizza și berea, preferatele românilor în timpul Euro 2024. Și semințele au fost la mare căutare

Pizza și berea au fost cele mai comandate produse în timpul Campionatului European de fotbal. Când vine vorba de gustări, semințele, popcornul și chipsurile au fost la mare căutare în această perioadă.

Românii au preferat pizza, berea și semințele, în perioada Euro 2024 - Foto Pixabay

Românii au preferat pizza, berea și semințele, în perioada Euro 2024 - Foto Pixabay

Platforma de livrare Glovo a dezvăluit că pizza și berea au dominat categoriile alimentare și de băuturi, reflectând preferințele alimentare ale fanilor în timpul Euro 2024.

Pizza a fost clar preferata românilor în timpul meciurilor de fotbal, cu o creștere semnificativă a comenzilor în zilele cheie ale competiției. La finala Campionatului European, disputată între Spania și Anglia, cererea pentru pizza a crescut cu 24%.

În afară de pizza, românii au optat și pentru burgeri și preparate de tip grill în timpul meciurilor.

De exemplu, pe 17 iunie, pe parcursul meciului România – Ucraina, încheiat cu victoria naționalei, comenzile de pizza au fost cu 22% mai mari decât într-o zi obișnuită, cele de burgeri au înregistrat o creștere de 14%, în timp ce comenzile de preparate tip grill au crescut cu 18%. Tot în timpul acestei partide, cererea pentru produsele din bucătăria americană au avut o creștere de 46%, dar și cele din bucătăria grecească (33%), precum și comenzile de sushi (31%).”, se precizează în comunicatul Glovo.

Snack-urile, o alegere populară

Deloc surprinzător, în categoria snack-urilor, semințele au fost vedetele, înregistrând o creștere impresionantă a comenzilor cu 75%. Pe locurile următoare s-au situat popcorn-ul și chipsurile.

În categoria băuturilor, berea a fost nelipsită în toate meciurile disputate.

Când vine vorba de cele mai comandate băuturi, berea a condus detașat în toate meciurile disputate. Mai mult, în timpul partidei România – Ucraina, comenzile de bere în platformă au crescut cu 93%, iar pe 26 iunie, în timpul meciului România – Slovacia, a fost înregistrată o creștere de 84%. Nici meciul România – Olanda nu a făcut excepție, berea și pizza rămânând preferatele românilor.”, se precizează în comunicatul de presă al companiei de livrare.

Preferințele românilor la finala EURO

În finala Campionatului European din 14 iulie, între Spania și Anglia, românii au preferat pizza, cu o creștere a cererii cu 24% față de zilele obișnuite. De asemenea, au fost populare burgerii și produsele din pui, iar în topul băuturilor au dominat apa și berea. Snack-urile au fost reprezentate în special de semințe, cu o creștere a cererii cu 22% în timpul partidei de fotbal dintre Spania și Anglia.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii şi curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri şi magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 23 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii