Piton de 2,5 metri, găsit de poliţiştii elvețieni în portbagajul unei maşini în timpul unui control de rutină

Piton de 2,5 metri, găsit de poliţiştii elvețieni în portbagajul unei maşini în timpul unui control de rutină

Poliţia elveţiană a descoperit un piton tigrat de 2,5 metri lungime în timpul unui control de rutină efectuat în districtul central Zug, au anunţat vineri autorităţile, transmite agenţia DPA. Reptila se afla într-o cutie de polistiren, în portbagajul unei maşini.

Pitonul tigrat cântărea 15 kilograme FOTO euro. dayfr.com

Pitonul tigrat cântărea 15 kilograme FOTO euro. dayfr.com

Cei patru ocupanţi ai autovehiculului au oferit informaţii neclare şi diferite cu privire la provenienţa şarpelui, cu o greutate de 15 kilograme, anunță Agerpres.

De asemenea, ei nu au putut prezenta un permis pentru deţinerea reptilei, aşa cum prevede legislaţia, astfel că pitonul a fost dus la o clinică veterinară. Potrivit rezultatelor unei examinări iniţiale, şarpele era în stare bună. Unul dintre bărbaţii prezenţi în autovehicul avea acte de identitate false şi urmează să fie pus sub acuzare, a declarat poliţia.

Pitonii tigraţi trăiesc în regiunile tropicale şi în unele zone subtropicale. În sălbăticie, aceste reptile nu sunt considerate agresive faţă de oameni, însă pot muşca atunci când se simt ameninţate.

Un bărbat australian a fost amendat după ce a făcut surf cu pitonul său VIDEO

Un bărbat din Australia a fost amendat, în septembrie 2023, după ce a fost văzut pe placa de surfing cu un piton înfășrat în jurul gâtului, scrie AFP, citată de Agerpres.

Un videoclip de pe Facebook îl înfățișează pe bărbat în timp ce făcea surf alături de animalul său de companie în valurile din apropiere de regiunea Gold Coast, aflata la sud de Brisbane.

Bărbatul a fost amendat de autoritățile locale cu 2.322 de dolari australieni, ce reprezintă aproximativ 1400 de euro. Deși ar avea dreptul să dețină un piton-tapet ca și animal de companie, autoritățile spun că nu poate, în niciun caz, să îl scoată în afara domiciliului în care este înregistrat, cu atât mai puțin, să facă surfing cu el, scrie Agerpres.

Ministerul Mediului din statul australian Queensland a declarat într-un comunicat că "pentru a putea fi scos într-un spaţiu public, este nevoie de un permis separat".

De asemenea, reprezentanții ministerului adaugă :"Şerpii sunt, evident, animale cu sânge rece şi, deşi pot să înoate, reptilele evită în general apa. Pentru acest piton, apa ar fi fost foarte rece, iar singurii şerpi care ar trebui să existe în ocean sunt şerpii de mare".

Pitonul-tapet este o specie de șarpe care trăieşte în Australia şi Papua Noua Guinee, acesta poate să atingă o lungime de până la trei metri. Șerpii de acest tip sunt neveninoși, ei se înfăşoară în jurul prăzii până când aceasta moare prin asfixiere. Pitonul-tapet se hrănește în principal cu păsări, şopârle şi mamifere de talie mică.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!