Piromanul din Parlament a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Piromanul din Parlament a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul reţinut întrucât este suspectat că a aruncat cu benzină într-o sală din apropierea intrării pentru vizitatori de la Camera Deputaţilor, provocând un incendiu, a fost arestat preventiv, miercuri.

image

Magistraţii au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Incidentul a avut loc marţi după-amiază, la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor. Bărbatul a aruncat cu benzină şi a provocat un incendiu, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate. O femeie a suferit un atac de panică.

Nicușor Ochiană avea asupra sa un ghiozdan în interiorul căruia a ascuns cel mai probabil recipientul cu benzină.

„Incidentul s-a produs în zona publică, de unde se achiziționează și biletele și pe unde intră vizitatorii. Incidentul a avut loc înainte de filtrul de securitate. Au fost evacuate aproximativ 100 de persoane care se aflau în acea zonă. Analizăm pentru a vedea în ce măsură putem introduce încă un filtru de securitate înainte de zona intrare. Am cerut o analiză după acest incident pentru a se vedea ce se poate face. În fiecare an, între 200.000 și 240.000 de oameni vizitează Palatul Parlamentului. E primul incident de această natură”, a spus în exclusivitate pentru „Adevărul” Daniel Suciu, președintele Camerei Deputaților.

Bărbatul este căsătorit și este tatăl a trei copii, conform informațiilor disponibile pe contul său de Facebook. A lucrat timp de mai mulți ani în Italia, iar la momentul incidentului a revenit în țară pentru o scurtă perioadă de timp.

Bărbatul susține că gestul său a fost pentru a trage un semnal de alarmă, fiind nemulțumit de clasa politică.

Nu este pentru prima dată când Nicușor Ochiană are probleme cu legea. El ar fi fost prins la volan de oamenii legii din Italia sub influența alcoolului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

3 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

4 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

5 Cine este piromanul din Parlament, care a pus pe jar Poliția Română. Se întorsese recent din Italia