Piloţii dezvăluie care sunt locurile din avion unde turbulenţele se resimt cel mai puţin în timpul zborului

Piloţii dezvăluie care sunt locurile din avion unde turbulenţele se resimt cel mai puţin în timpul zborului

Pentru că fenomenele meteo extreme şi instabilitatea atmosferică, prezente în ultima vreme cam peste tot în Europa, duc la apariţia turbulenţelor şi pentru că unii dintre noi se tem mai tare decât alţii de acestea, iată ce vă sfătuiesc câţiva piloţi în ceea ce priveşte alegerea locului în avion.

Care este cel mai bun loc pentru a nu simţi atât de tare turbulenţele, foto arhivă

Care este cel mai bun loc pentru a nu simţi atât de tare turbulenţele, foto arhivă

Jimmy Nicholson, un pilot pe avioanele Airbus, a distribuit pe reţelele de socializare, în special pe TikTok, mai multe videoclipuri în care dezvăluie ce poţi face pentru pentru a avea un zbor cât mai plăcut, plecând de la locul cel mai potrivit pentru persoanele care se panichează foarte tare în timpul turbulenţelor şi până la la sfaturi despre cum fă faci un copil să nu mai plângă în avion.

Astfel, celor care se tem foarte tare de turbulenţe în timpul zborului cu avionul, Jimmy Nicholson le recomandă să îşi rezerve încă de la început un loc în faţa acestuia, pentru că spatele se va balansa întotdeauna mai mult decât faţa.

Căpitanul Dennis Tajer, care activează în cadrul companiei American Airlines , împărtăşeşte aceeaşi idee. „De multe ori, călătoria în partea din spate a avionului pare mai puțin stabilă, dar, în funcție de mișcarea aerului, se poate simți diferit”, a spus el pentru New York Post .

În plus, el le recomandă persoanelor care se tem de turbulenţe în mod special să solicite loc în apropierea aripilor avionului.

„Aripile sunt situate mai aproape de centrul de greutate al avionului. Prin urmare, călătoria în timp ce stați lângă aripi se poate simți mai puțin turbulentă decât lângă coada avionului, unde se simte cel mai mult intrarea verticală”, a explicat el.

David Slotnick, reporter în domeniul aviației pentru The Points Guy, a declarat că scaunele cu suport pentru braţe ameliorează, de obicei, anxietatea sau răul de mişcare, pentru că dau un sentiment de siguranţă în plus.

După recentul incident dramatic de la Singapore Airlines , în care un pasager a murit şi mai mulţi au fost răniţi, unii însoţitori de zbor sugerează că cel mai bun loc din avion este cel mai apropiat de fereastră.

Pilotul Jimmy Nicholson, dar şi alte persoane obişnuite cu zborul, spun că inclusiv provotul pe fereastră şi fixarea privirii la orizont pot ajuta la scăderea nivelului de anxietate din timpul turbulenţelor.

Cu toţii sunt spun că este, indiferent unde vă aşezaţi în avion, să ţineţi cont de sugestiile date de însoţitorii de bord la începutul zborului şi să vă păstraţi centura de siguranţă câtă vreme rămâneţi aşezat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii