Pietrele prăjite, noua delicatesă chinezească virală pe internet. Detaliile trendului ciudat VIDEO

Pietrele prăjite, noua delicatesă chinezească virală pe internet. Detaliile trendului ciudat VIDEO

În vremuri economice dificile, o nouă „delicatesă” care ajută la economisirea banilor cheltuiți pentru mâncare câștigă popularitate în rândul utilizatorilor chinezi de internet: pietrele.

Pietrele prăjite, „delicatesă” în China

Pietrele prăjite, „delicatesă” în China

Renașterea felului de mâncare „suodiu” vechi de secole (tradus prin suge/gustă și aruncă) a fost observat prin diferite bucătării în care sunt gătite pietricele cu ghimbir și ardei iute, scrie The Guardian .

Videoclipurile cu bucătari care fac pietre prăjite sunt cea mai recentă tendință pe rețelele sociale chinezești. Unele arată bucătari prăjind pietricele cu usturoi și ardei iute în piețele de noapte aglomerate , în timp ce altele prezintă săteni care gătesc pietre proaspăt pescuite pe malul unui râu.

Oricum ar fi făcut, felul de mâncare, cunoscut sub numele de suodiu (suge/gustă și aruncă) renaște, cel puțin în videoclipurile cu oameni care fac farse prietenilor care nu bănuiesc nimic. În timp ce unii bucătari online insistă că este un fel de mâncare delicioasă, alte videoclipuri arată clienți scuipând îngroziți pietrele.

Un videoclip cu aproape 800.000 de vizualizări arată un bucătar care oferă o porție de suodiu pentru 16 yuani (1,74 lire sterline), despre care unii au spus că este scumpă, având în vedere că ingredientele pot fi refolosite.

Se spune că felul de mâncare datează de sute de ani, când barcagii din provincia Hubei, fără ieșire la mare, rămâneau fără animale și legume în timp ce călătoreau de-a lungul râului Yangtze. Deloc surprinzător, potrivit unei istorii a felului de mâncare, acesta a scăzut în popularitate după ce dezvoltarea economică și navele motorizate au apărut în Hubei, reducând șansele ca barcagii să rămână fără provizii.

Felul de mâncare este, de asemenea, legat de poporul Tujia, o minoritate etnică care provine din lanțul muntos Wuling care se întinde pe granițele Hubei, Hunan și Guizhou.

Potrivit unui blog alimentar, pietrele de râu au un gust natural de pește, care este îmbunătățit atunci când sunt prăjite la foc mare.

Dar indiferent de atracția lor culinară, mulți oameni nu sunt convinși. Unii oameni au semnalat riscurile de sufocare. Un alt comentator prezice că următoarea tendință alimentară va fi un ingredient mai ușor de înghițit: noroiul.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri