Pierderile RCS&RDS au crescut cu 158%, la 59,2 milioane lei, anul trecut

Pierderile RCS&RDS au crescut cu 158%, la 59,2 milioane lei, anul trecut

Compania RCS&RDS a înregistrat anul trecut o pierdere de peste 59,2 milioane lei, în creștere cu 158% comparativ cu 2015, reiese din datele publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Cifra de afaceri netă a depășit 3,2 miliarde lei, în creștere cu 22,1% comparativ cu anul precedent. De asemenea, veniturile au urcat cu 14,1%, la 3,81 miliarde lei. Cheltuielile totale s-au cifrat la 3,87 miliarde lei, fiind mai mari cu 15,3%.

Datoriile au fost de peste 5 miliarde lei, mai mari cu 14,6%, în raport cu 2015. Numărul mediu de salariați a urcat de la 10.579, la 11.122 persoane, în 2016.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au instituit miercuri sechestru , în vederea confiscării, asupra unor bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei, în dosarul privind vânzarea de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I, informează DNA.

Bunurile RCS & RDS asupra cărora DNA a instituit măsura asigurătorie a sechestrului până la concurența sumei de 13,714 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro) ar putea fi executate, în cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăția RCS & RDS cu privire la pretinsele fapte penale investigate, conform un raport al DIGI Communications N.V., publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Potrivit sursei citate, în cazul lui Ioan Bendei , membru în Consiliul de Administrație al RCS & RDS, DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 iunie 2017.

Pe 17 mai, DNA a dispus începerea urmăririi penală față de societățile RCS & RDS, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, și Bodu SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

La aceeași dată, Serghei Bulgac , la data faptei director general al companiei RCS & RDS, a fost și el pus sub învinuire pentru spălare de bani.

În același dosar, pe 5 mai, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile și față de Dumitru Dragomir , fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 — mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro, din care ar fi primit 3,1 milioane de euro de la Bendei, în scopul atât de a îndeplini, cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora, în contextul cesionării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Suma de bani ar fi fost mascată ulterior sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune, încheiat între o firmă controlată de Dumitru Dragomir și compania de televiziune prin cablu, susțin anchetatorii.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”