Piaţa Sfatului şi Sala Patria a Filarmonicii, gazdele primei ediţii a Festivalului Anim'est Braşov

Piaţa Sfatului şi Sala Patria a Filarmonicii, gazdele primei ediţii a Festivalului Anim'est Braşov

Piaţa Sfatului şi Sala Patria a Filarmonicii vor deveni gazdele primei ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est din Braşov, unde publicul va putea viziona, în perioada 22-25 mai, pelicule prezentate la evenimentul din 2013 din Capitală, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Piaţa Sfatului şi Sala Patria a Filarmonicii, gazdele primei ediţii a Festivalului Anim'est Braşov (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, prima ediţie a Anim'est Braşov va aduce cele mai de succes filme proiectate la Anim'est Bucureşti recent. Nici cei mai tineri cinefili nu sunt neglijaţi, secţiunea Minimest le-a pregătit o serie de surprize.

"Ne bucurăm că după mulţi ani de la apariţia ideii reuşim în sfârşit să aducem Anim'est-ul şi la Braşov. Ne propunem să oferim publicului o selecţie a celor mai bune filme de animaţie care au fost prezentate în ediţia de la Bucureşti. Suntem încântaţi că vom avea proiecţii în aer liber în una dintre cele mai frumoase pieţe centrale din România. Sunt sigur că e doar începutul unei poveşti absolut minunate", a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Printre titlurile programate pentru Braşov se numără "Ernest et Célestine", de Stéphane Aubier Vincent Patar şi Benjamin Renner, recompensat cu premiul César pentru cel mai bun film de animaţie în 2013, nominalizat la Oscar în 2014 şi câştigătorul marelui premiu la Annecy anul trecut. Filmul 2D, care îi va încânta pe fanii animaţiei "old school", prezintă povestea lui Célestine - o şoricică de la orfelinat, unde învaţă constant să se teamă de urşi, inamicul numărul 1 al speciei ei, dar ajunge să se împrietenească fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest, un uriaş blând cu vocea actorului Lambert Wilson.

O altă proiecţie-eveniment este şi "Vals cu Bashir/ Waltz with Bashir", al regizorului israelian Ari Folman, care, prin ceea ce el a numit "documentar animat", realizează o călătorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982.

Din selecţie mai fac parte "Mary and Max", povestea savuroasă a doi prieteni prin corespondenţă, semnată de Adam Eliot, unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi, şi "Călătoria lui Chihiro/ Spirited Away", una dintre cele mai aclamate animaţii ale lui Hayao Miyazaki, care a doborât toate recordurile de încasări în Japonia în anul lansării şi a câştigat numeroase premii, printre care Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2002 şi Oscarul pe 2003.

Anim'est Braşov este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Primăriei Municipiului Braşov.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est este cel mai mare eveniment de profil din Bucureşti şi unul dintre cele mai importante din Europa.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…