
Peste 40% dintre români cred că legea nu este aplicată în mod egal pentru toți cetățenii. Câți și-ar dori ca investițiile străine în România să crească
42,6% din români sunt de părere legea este aplicată în mod egal pentru toți cetățenii în foarte mică măsură sau deloc, potrivit unui sondaj.
Potrivit studiului realizat de INSCOP Research, la comanda Confederației Patronale Concordia, intitulat ”Atitudinea populației cu privire la patriotismul economic și vulnerabilitățile regimului democratic”, aproape jumătate din românii chestionați consideră că legea nu este aplicată în mod egal.
La polul opus, doar 12,6% dintre români cred că „legea este aplicată în mod egal pentru toți cetățenii” în foarte mare măsură, 17,2% în destul de mare măsură, 25,9% în destul de mică măsură.
Întrebați ce părere au despre companiile românești care se extind în UE, 82,1% dintre cei intervievați au o părere bună, în timp ce 12% au o părere proastă. Ponderea non-răspunsurilor este de 5,9%.
De asemenea, 67,9% dintre români și-ar dori ca investițiile străine în România să crească, 14,8% și-ar dori să scadă, iar 14,5% să rămână la fel. Ponderea non-răspunsurilor este de 2,8%.
Datele au fost culese în perioada 13-17 martie 2025, iar metoda de cercetare folosită a fost interviu prin intermediul chestionarului.
Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice).
Eșantionul a fost simplu, de 1005 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.
Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3.1 %, la un grad de încredere de 95%.
Studiul va fi lansat public cu prilejul evenimentului NOUL PATRIOTIM ECONOMIC, organizat de NewMoney.ro,în cadrul Conferințelor NewMoney.Talks. Evenimentul va avea loc joi, 10 aprilie, la Palatul Camerei de Comerț București din strada Ion Ghica nr. 4, sector 3, București.
Potrivit unui sondaj Eurobarometru lansat pe 25 martie, 70% dintre români consideră că România a beneficiat de pe urma apartenenței la UE.
Sursa: adevarul.ro