Peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 și 11 decese, înregistrate săptămâna trecută

Peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 și 11 decese, înregistrate săptămâna trecută

Valul de vară COVID-19 nu scade în intensitate: peste 2.000 de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV2 au fost raportate de INSP în săptămâna 15-21 iulie. Au fost înregistrate 11 decese legate de COVID-19, într-un singur caz fiind vorba despre o persoană cu comorbidităţi.

11 oameni au murit săptămâna trecută din cauza Covid-19

Explozie de cazuri de Covid-19 în ultimele două săptămâni - Foto Arhivă

În săptămâna 15-21 iulie 2024, România a înregistrat o explozie de 60% a cazurilor noi de COVID-19, ajungând la 2.015 infectări, conform raportului INSP.

Au fost înregistrate 2.015 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), în creştere cu 60% faţă de săptămâna precedentă”, a transmis INSP, potrivit News.ro.

Dintre cazurile noi, 662 sunt reinfectări, adică persoane care au fost testate pozitiv la mai mult de 90 de zile după prima infectare.

În această săptămână, 11 persoane au decedat din cauza COVID-19, doar una avea comorbidități. Creșterea cazurilor a fost acompaniată de o rată a pozitivitații de 21%, înregistrată după efectuarea a 676 de teste RT-PCR și 8.920 de teste rapide antigenice, o creștere de 11,4% comparativ cu săptămâna precedentă.

Până în prezent, România a raportat un total de 3.536.329 de cazuri de COVID-19 și 68.973 de decese. Testările au ajuns la 14.020.170 teste RT-PCR și 14.860.496 teste rapide antigenice.

Valul de vară de COVID-19

Săptămâna trecută, au fost raportate 1.256 de noi cazuri de COVID-19, iar cinci pacienți au decedat, toți având comorbidități.

Numărul oficial de cazuri de COVID-19 reprezintă doar vârful fenomenului, deoarece la spital ajung doar formele severe. Specialiștii din domeniu spun că multe infecții nu sunt contabilizate, deoarece pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare nu se prezintă la medic și, astfel, nu sunt înregistrați. Astfel, numărul real de infecții este cu siguranță mai mare.

Există mai multe motive pentru care avem de a face cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în timpul sezonului festival, mai ales că virusul nu a intrat încă într-un ciclu sezonier stabil. Factori de mediu și comportamentali, cum ar fi aerul condiționat și adunările mari, contribuie la valurile de vară de infectări cu SARS-CoV-2.

În plus, „oamenii încep să se deplaseze din ce în ce mai mult. Și prin deplasare crește numărul de contacte pe care îl stabilește fiecare persoană care se deplasează și crescând numărul de contacte, crește riscul de infecție. Practic asta se întâmplă. Oamenii merg în grupuri, cu autocare, cu trenul, în restaurante, în diverse locuri publice. Vin din toate zonele. Cu ei vin și virusurile. După aceea, oamenii pleacă din locurile de vacanță și se răspândesc din nou în toate zonele. Și, odată cu ei, și virusul. Deci se întâmplă ceea ce discutam practic și în perioada aceea de pandemie, dar la o scară mult mai redusă, respectiv, creșterea numărului de contacte și creșterea numărului de infecții COVID-19.”, a detaliat dr. Emilian Popovici pentru „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii