Peste 15.000 de milionari vor să fugă din Rusia. Spre ce ţări se orientează

Peste 15.000 de milionari vor să fugă din Rusia. Spre ce ţări se orientează

„Rusia are o hemoragie de milionari”, a spus Andrew Amoils, şeful de cercetare la New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley .

„Persoanele bogate au emigrat anual din Rusia într-un număr aflat în creştere constantă în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie al problemelor actuale cu care se confruntă ţara. Din punct de vedere istoric, prăbuşirile majore ale ţărilor au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării oamenilor bogaţi, care sunt adesea primii care pleacă, deoarece au mijloacele pentru a face acest lucru”.

Potrivit companiei, cei mai bogaţi oameni s-au mutat în SUA şi Marea Britanie, iar acum Emiratele Arabe Unite ar putea deveni destinaţia principală a ruşilor.

„Marea Britanie şi-a pierdut coroana centrului bogăţiei, iar SUA se estompează rapid ca un magnet pentru bogaţii lumii, fiind de aşteptat ca EAU să le depăşească la nivel global în 2022”, a spus Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendinţelor internaţionale de migrare a averii private”.

În plus, un număr mare de milionari este aşteptat şi în Malta, Mauritius şi Monaco.

„Malta a fost una dintre cele mai mari poveşti de succes ale Europei din ultimul deceniu, nu doar în ceea ce priveşte migraţia milionară, ci şi în ceea ce priveşte creşterea generală a bogăţiei”, a spus Amoils. „În prezent, este una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere din lume, cu o creştere a averii în dolari americani de 87% între 2011 şi 2021. Cetăţenia sa prin procesul de naturalizare a adus o nouă bogăţie substanţială naţiunii insulare şi a fost creditată cu propulsarea creşterii puternice a Maltei în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, IT şi imobiliare. Se preconizează că aproximativ 300 de milionari se vor muta în Malta în 2022”.

Compania Hanley descrie Maruritus ca pe un „magnet al bogăţiei” datorită creării unui centru financiar internaţional care oferă reduceri fiscale semnificative, scrie Mediafax.

Aici nu există impozite pe câştigul pe capital, nici impozit pe moşternire, iar cota maximă de impozitare este de 3% din companiile globale.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!