Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”

Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”

Kilogramele în plus pot fi un motiv întemeiat care să îți strice starea de bine. Stereotipurile despre greutate și presiunea socială pot crea anxietate și stimă de sine scăzută.

Doi oameni care aleargă în parc.

Găsește un atrenament care să se potrivească corpului tău. Foto: Arhivă Adevărul

Conform The Nutrition Twins , Tammy Lakatos Shames, RD, CDN, CFT, Lyssie Lakatos, RD, CDN și CFT pierderea în greutate se rezumă la o dietă sănătoasă, exerciții fizice personalizate și multă motivație pentru a atinge scopul dorit. Dacă dorești să slăbești 10 kg într-o lună, ai nevoie de sfaturi personalizate, un antrenor cu experiență și resurse proprii.

Pierderea în greutate poate fi un proces solicitant, dar cu sfaturile și trucurile potrivite pentru fitness, vei fi bine pregătit să vezi numărul de pe cântar scăzând. Fii entuziasmat, pentru că greutatea ta țintă poate fi chiar la un pas distanță! Dacă vrei să pierzi 10 kilograme într-o lună, hai să descoperim ce metode au folosit Tik Tok-erii în rutinele lor de antrenament pentru a atinge același obiectiv.

Bre este un antrenor pentru femei (@ketocoachbre pe Tik Tok). Pe contul său, ea împărtășește planuri de mese keto personalizate, simple și realiste pentru femei. Aceasta le arată urmăritorilor ei toți pașii necesari de urmat pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Ea explică: "În ultima lună, am făcut mai multe progrese decât în tot acest timp și vreau să împărtășesc exact ce am făcut." Pe lângă monitorizarea alimentației, Bre a găsit o rutină de fitness care funcționează cel mai bine pentru corpul ei. Ea a renunțat la Pilates-ul intens, care era foarte obositor și nu îi oferea rezultatele dorite, în favoarea ridicării greutăților.

Mă antrenez prima dată dimineața

Într-un alt Tik Tok postat în octombrie 2024, Bre dezvăluie câteva lucruri pe care le face ca mamă ocupată a doi copii, reușind să slăbească și să-și prioritizeze sănătatea. Ea explică: "Mă antrenez prima dată dimineața, iar 99% din timp, copiii mei se alătură. Sunt într-un moment al vieții în care nu am prea mult timp pentru antrenamente, așa că, chiar dacă am doar 20 de minute pentru antrenament, tot îl prioritizez. Măcar atât decât nimic."

The Nutrition Twins subliniază importanța unui regim de antrenament personalizat pentru cei care își doresc să slăbească. "Dacă antrenamentul este cel mai potrivit pentru corpul tău, pentru că îți place și știi că îl vei face, pentru că simți că arzi cele mai multe calorii așa sau că se simte cel mai bine pentru articulațiile tale, atunci găsește un antrenament adaptat corpului și situației tale personale, iar asta va aduce cele mai mari beneficii. Este important să înțelegi că, doar pentru că altcineva a pierdut 10 kilograme sărind coarda, nu înseamnă că va funcționa și pentru tine."

Oamenii văd beneficiile și pierd grăsime chiar dacă încep să ridice greutăți la 80 de ani

Altă metodă poate fi antrenamentul de forță și ridicarea greutăților. Acestea sunt esențiale, deoarece această formă de exercițiu ajută la sculptarea mușchilor și la accelerarea metabolismului, permițându-ți să continui să arzi calorii chiar și în repaus. Antrenorul de pierdere în greutate @desschnell susține că antrenamentul de forță este esențial, iar în martie 2023, ea a afirmat într-un videoclip despre progresul ei că a slăbit aproximativ 10 kilograme într-o lună, observând diferențe uriașe într-un timp scurt. Într-un clip din octombrie 2024, ea subliniază importanța consecvenței în antrenament, menționând că acum doi ani nu putea face nici măcar un pas, dar acum este mai puternică, mai încrezătoare și continuă să se antreneze zilnic.

The Nutrition Twins mai precizează: "Oamenii văd beneficiile și pierd grăsime chiar dacă încep să ridice greutăți la 80 de ani. Iar pentru cei care au ridicat greutăți de-a lungul timpului, consistența unui antrenament de forță zilnic de 30 de minute poate stimula cu adevărat creșterea țesutului muscular slab, care este mult mai activ din punct de vedere metabolic decât grăsimea. Astfel, arde calorii și ajută la accelerarea metabolismului."

Adăugă doar 30 de minute de antrenament de forță în rutina zilnică, iar acest lucru poate fi benefic, mai ales dacă nu ai mai ridicat greutăți până acum, deoarece corpul tău va răspunde rapid, indiferent de vârsta pe care o ai.

Un alt Tik Tok-er @elimiaxwilde sugerează că un antrenament pe banda de alergare în locul unui antrenament obișnuit de fitness poate avea rezultate vizibile. El sfătuiește lumea să utilizeze metoda de antrenament 12-3-30. Aceasta metodă presupune să setezi banda la o înclinație de 12% cu o viteză de 3,2 și să efectuezi antrenamentul cardio timp de 30 de minute, alergând la final. Pe lângă arderea caloriilor și îmbunătățirea formei fizice prin mers, înclinația face acest antrenament mult mai provocator și benefic pentru pierderea în greutate, ajutându-te să-ți pompezi inima și să-ți îmbunătățești starea fizică. Prin mersul pe o înclinație de 12%, vei arde aproximativ de două ori mai multe calorii decât fără înclinație.

Utilizatorul Tik Tok, @seanmapp, împărtășește într-un videoclip că, intensificarea cardio reducerea aportului caloric și ridicarea unor greutăți mai mari joacă un rol esențial în pierderea a 10 kilograme în mai puțin de o lună, Până la urmă, antrenamentele cardio și cele de forță merg mână în mână!

"Intensificarea cardio este de obicei o metodă sigură de a topi kilogramele," ne spun The Nutrition Twins. "Pur și simplu, arderea caloriilor suplimentare prin efectuarea constantă a metodei cardio ajută corpul să răspundă mai rapid. Vestea bună este că, indiferent de exercițiul cardio preferat, făcându-l mai des, crești rata de ardere a grăsimilor."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini care dau de gândit din Ucraina...

2 „Cel mai rău scenariu posibil pentru Rusia” / Prințul saudit refuză invitația la summitul BRICS și scade prețul petrolului

3 Noi dezvăluiri despre „afacerea Nordis”

4 Cum mai afli una-alta despre unul-altul când se vinde-cumpără un teren în Giurgiu...

5 VIDEO „Puiu” a murit la doar 53 de ani!