Perioada de aşteptare pentru represaliile Iranului împotriva Israelului „ar putea fi lungă”

Perioada de aşteptare pentru represaliile Iranului împotriva Israelului „ar putea fi lungă”

Perioada de aşteptare înaintea represaliilor Iranului împotriva Israelului ar putea să fie una lungă, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Gardienilor Revoluţiei, potrivit media de stat, transmite Reuters.

Steag Israel/ Iran

Steag Israel/ Iran FOTO Shutterstock

Orientul Mijlociu se pregăteşte pentru represaliile promise de Iran pentru omorârea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran pe 31 iulie. Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat că se află în spatele acestui omor, transmite Reuters.

Timpul este în favoarea noastră şi perioada de aşteptare pentru acest răspuns ar putea să fie lungă”, a spus Naini, referindu-se la represaliile împotriva Israelului. El a reiterat că 'inamicul' ar trebui să se aştepte la un răspuns calculat şi precis.

Liderii iranieni analizează toate circumstanţele, iar răspunsul Republicii Islamice ar putea să nu fie o repetare a operaţiunilor anterioare, a adăugat el, potrivit media de stat din Iran.

Iranul şi Hamas au acuzat Israelul de lovitura care l-a ucis Haniyeh la câteva ore după ce acesta asistase la învestirea noului preşedinte iranian, Masoud Pezeshkian.

Statele Unite au cerut aliaților care au legături cu Iranul să îl convingă să reducă tensiunile din Orientul Mijlociu, în timp ce secretarul de stat american Antony Blinken se află în regiune pentru a face presiuni în vederea obținerii de progrese în ceea ce privește încetarea focului în Gaza.

Naini a declarat că Teheranul a sprijinit orice mișcare care a condus la încetarea războiului din Gaza și a ajutat populația acesteia, dar a adăugat: „Nu considerăm acțiunile SUA sincere. Considerăm că SUA este o parte a războiului (din Gaza)”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Care este țara europeană cu cele mai urâte și mai depresive orașe, potrivit unui top realizat de un împătimit al călătoriilor

2 Demonstrație de forță rară a SUA în Europa. Avioane F-35, într-o misiune fulger, au exersat lovirea unor ținte care apar pentru foarte puțin timp

3 „Nu ar trebui să se plângă” / David Popovici, atacat de Monica Iagăr, fostă campioană europeană și reprezentantă AUR

4 E disperare mare în AUR, Simion și Piperea dau atacul la voturile pensionarilor

5 „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina” / Poziție dezastruoasă pentru forțele ruse: Al treilea pod din regiunea Kursk ar fi fost …