Pericolul hainelor ieftine din China / Ce toxine a descoperit analiza unui laborator din Germania

Pericolul hainelor ieftine din China / Ce toxine a descoperit analiza unui laborator din Germania

Aplicații online chinezești care vând haine ieftine, precum Shein sau Temu, fac uneori rabat de la calitate pentru a vinde la prețuri de nimic articole vestimentare. Un studiu recent realizat în Germania, pe haine vândute pe Shein, a revelat numeroase substanțe care pot fi toxice când ajung în contact cu pielea.

Semnalul de alarmă a fost tras chiar din primăvară, când autoritățile din Coreea de Sud au făcut teste pe haine pentru copii de pe platforma Shein. Testele din Germania au avut rezultate similare, demonstrând că mulți consumatori se pun în pericol cumpărând haine foarte ieftine.

Testele din Coreea de Sud au găsit în mai multe articole (pantofi, genți) un nivel de ftalați de sute de ori mai mare decât limita legală, scria atunci LeMonde .

În cadrul analizelor din Germania, cele 21 de articole achiziționate de pe Shein au fost verificate pentru substanțe toxice, dar și pentru calitatea generală. „Doar o treime din articolele examinate reușesc cu greu să atingă nivelul suficient sau adecvat” din punct de vedere al materialelor de producție folosite, se arată în analiza Oko-Test.

O rochie de fetiţă cu motive unicorn a eliberat antimoniu toxic, reziduuri care pot fi absorbite prin transpirație. În alte articole a fost găsită dimetilformamidă, în timp ce unele sandale erau „pline cu substanțe toxice” peste nivelurile UE: cum ar fi, de exemplu, plumb și cadmiu, metale grele periculoase pentru sănătate, potrivit G4Media.ro .

Într-o pereche de sandale bărbătești au fost depistate „hidrocarburi aromatice policiclice (PAH) care pot cauza cancer și, prin urmare, sunt interzise”.

Shein și Temu în Europa

Compania Shein nu a răspuns la cererea germanilor de a clarifica materialele folosite și standardele de producție.

Totuși, acest model de afaceri aduce profituri anuale de miliarde de dolari și pentru alte companii, inclusiv Temu și AliExpress.

Comisia Europeană a lansat o serie de anchete cu privire la marile platforme comerciale chinezești, iar dacă Shein și Temu au încălcat legislație UE, ar putea avea de plătit amenzi de 6% din cifra de afaceri globală.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un vrăjitor eretic, care umbla cu chiromanția, hipnoza, yoga și alte nebunii nu poate fi sfânt” / Petiție împotriva canonizării călugărului Arsenie B…

2 Țiriac i-a luat mașina Ionelei Cozmiuc înapoi: motivul din spatele unui gest surprinzător

3 Miliardarul John Foley spune că și-a pierdut toți banii: „Au fost pe hârtie”

4 Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova

5 Imagini șoc în Capitală. Un bărbat a fost filmat cu un cuțit înfipt în spate, în urma unui scandal