Percheziții masive în Suceava. Pentru ce ar fi luat mită mai mulți medici de la spitalul din Rădăuți

Percheziții masive în Suceava. Pentru ce ar fi luat mită mai mulți medici de la spitalul din Rădăuți

Procurorii DNA Suceava au efectuat miercuri 108 percheziții în cadrul unei investigații privind fapte de corupție. Acțiunea vizează trei instituții publice, două sedii de persoane juridice de drept privat și 82 de domicilii ale unor persoane fizice, inclusiv spitalul din Rădăuți.

Percheziții masive la mai multe instituții în Suceava FOTO Arhivă

Percheziții masive la mai multe instituții în Suceava FOTO Arhivă

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2023-2024", a transmis Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit autorităților, în cursul zilei de 16 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 108 locații situate pe raza județului Suceava, reprezentând trei instituții publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat și 82 de domicilii ale unor persoane fizice.

"În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău", se mai arată în comunicat.

Sunt vizate Spitalul din Rădăuți și IPJ Suceava

Potrivit surselor judiciare, există suspiciuni că mai mulți medici de la spital ar fi acceptat mită pentru a angaja brancardieri și infirmieri, precum și pentru a obține beneficii financiare de la pacienți în schimbul intervențiilor medicale.

De asemenea, la Inspectoratul de Poliție vizat de procurorii DNA, un agent este suspectat că ar fi primit mită pentru a soluționa favorabil mai multe dosare de alcoolemie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul raport ING Bank despre PIB-ul României / Alții mint cu nesimțire că suntem pe marginea prăpastiei

2 Atenție la omul care poate îngropa economic Rusia!

3 Cine este Adrian Marţian, tatăl copiilor dispăruți

4 Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marțian nu au fost găsiți. Detalii tulburătoare ies la suprafață

5 Imagini de film SF / Americanii implementează sistemul Matrix iar elicopterele militare zboară deja singure