Percheziții la Zabar, liderul cămătarilor care dădea împrumuturi cu dobânzi uriașe de până la 100%. Operațiune, supravegheată din elicopter

Percheziții la Zabar, liderul cămătarilor care dădea împrumuturi cu dobânzi uriașe de până la 100%. Operațiune, supravegheată din elicopter

37 percheziții au loc, marți, în județele Ilfov și Dâmbovița, dar și în București. 10 persoane sunt căutate pentru violențe, camătă și șantaj. Este vizat un lider al grupării infracționale, cunoscut sub numele de „Zabar”. Întreaga operațiune este supravegheată din elicopter.

„La data de 8 octombrie 2024, polițiștii IPJ Ilfov, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, pun în executare 37 mandate de percheziție domiciliară î n 34 de locații din județele Ilfov, Dâmbovița și municipiul București. Acțiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Poliției orașului Otopeni, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, a anunțat Poliția Română.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, coordonatorul grupării infracționale este Iancu Robert, zis Zabar. Este bănuit că dădea camată sume între 500 si 30.000 de lei, pentru care pretindea dobânzi între 10 si 100%. Mai mult, este bănuit că el și cei doi fii dădeau bani jucătorilor la păcănele, apoi le cerea sume mult mai mari.

Potrivit anchetatorilor, se efectuează cercetări față de 10 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, camătă și șantaj. De asemenea, alte 30 de persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Poliția Capitalei.

Liderul grupării infracționale, reținut FOTO: Poliția Română

Liderul grupării infracționale, reținut FOTO: Poliția Română

De asemenea, suportul de specialitate a fost oferit de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Bani și bijuterii obținute din cămată FOTO: Poliția Română

Bani și bijuterii obținute din cămată FOTO: Poliția Română

Totodată, la activitățile din Ilfov, operațiunea beneficiază de suport din partea IGAv din cadrul MAI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesant amănunt!

2 Așa o fi?

3 Poarta zeilor din Naupa Huaca și tehnologia inexplicabilă, mâna unei civilizații superioare?

4 ULTIMA ORĂ Un judecător sindic a dispus astăzi intrarea în insolvență a Nordis Management și a numit un administrator judiciar provizoriu

5 În scandalul Șoșoacă vorbesc mulți, dar puțini, foarte puțini, cunosc...