Percheziții la Spitalul din Huși, în cabinetul medicului Nelu Tătaru. Fostul ministru este acuzat de luare de mită

Percheziții la Spitalul din Huși, în cabinetul medicului Nelu Tătaru. Fostul ministru este acuzat de luare de mită

Procurorii DNA au efectuat percheziții la Spitalul din Huși în cabinetul medicului Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, suspectat de luare de mită. Acesta este acuzat că a primit bani și produse de la pacienți. Perchezițiile au fost demarate în urma documentelor transmise de Parlament.

Percheziții la Spitalul din Huși FOTO vremeanoua.ro

Percheziții la Spitalul din Huși FOTO vremeanoua.ro

La data de 17 octombrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la la Spitalul din Huși, ca urmare a faptului că la DNA au ajuns documentele de la Parlament.

După ce luni au obținut ridicarea imunității parlamentare a doctorului Nelu Tătaru, anchetatorii au venit joi, la prima oră, să îi facă percheziție la cabinetul medical, pe care îl sigilaseră de joia trecută, de când au venit pentru prima dată la Huși, scrie vremeanoua.ro.

Procurorii DNA caută fișe ale pacienților în biroul medicului, pentru a putea pune cap la cap informațiile pe care le-a obținut ca urmare a monitorizării.

Nelu Tătaru, a așteptat autoritățile l-a spital, după ce a efectuat vizite pacienților săi. Potrivit surselor, la percheziții a fost chemat să fie prezent și managerul spitalului, Bogdan Popa.

„Nu au ce găsi”, a declarat Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătății a fost filmat și înregistrat audio pe parcursul a câteva luni, iar unii dintre pacienți nu au fost, deocamdată, identificați.

„Fac ce fac de 20 de ani de cand sunt aici, ma duc la spital, când vor veni domnii vom vedea ce se va întâmpla”, a adăugat fostul ministru al Sănătății.

Scandalul șpăgilor la Spitalul din Huși

Fostul ministru este la un pas de a rămâne fără imunitate parlamentară, în contextul în care procurorii au numeroase filmări în care se vede cum fostul ministru al Sănătății, care e medic la Huși, primește bani de la pacienți.

Nelu Tătaru a fost pus săptămâna trecută sub urmărire penală de procurorii DNA, fiind acuzat că, în calitate de medic, ar fi primit mită sume de bani între 100 și 500 de lei, precum și găini, ouă și băuturi alcoolice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

2 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu

3 Bulgaria, mereu surprinzătoare...

4 Cum a descris viitorul Paul Dienach, bărbatul care ar fi călătorit în anul 3906 în locul lui Andrew Northman

5 Surpriză de proporții în Ungaria? / Americanii modernizează infrastructura în Kecskemet, unde ar putea ajunge avioane cu capacități nucleare