Percheziții la HOTELURI din Olănești și Mamaia. Prejudiciu de 10 milioane euro!

Percheziții la HOTELURI din Olănești și Mamaia. Prejudiciu de 10 milioane euro!

Poliţişti şi procurori fac, miercuri, 16 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Vâlcea şi Constanţa, la persoane suspectate că ar fi creat, în ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând să fie puse în executare nouă mandate de aducere. Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile vizează hotelurile Riviera din Olăneşti şi Riviera din Mamaia, precum şi societăţile comerciale Vest Televiziune şi Lifi Tour Olăneşti. 

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului instanţei supreme, fac 16 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, anunţă Poliţia Română.
Societăţile comerciale vizate acţionează în domeniul turismului, potrivit unor surse judiciare, care au indicat că descinderile au loc la Hotelul Riviera din Olăneşti, Hotelul Riviera din Mamaia, precum şi la firmele SC Vest Televiziune şi Lifi Tour Olăneşti.

Anchetatorii îi suspectează în acest caz pe soţii Maria şi Ion Tudor, potrivit aceloraşi surse, care au mai precizat că 13 dintre percheziţii au loc în Vâlcea, trei în Bucureşti şi una în Constanţa. În Capitală, una dintre percheziţii ar avea loc în Bulevardul Agronomiei, nr. 7-15, susţin sursele judiciare.

Vor fi puse în aplicare nouă mandate de aducere a unor persoane, iar audierile ar urma să aibă loc la Parchetul Tribunalului Vâlcea.

Cercetările au arătat că în perioada 2006–2016, administratorii a zece societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi realizat un mecanism financiar-fiscal, prin care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, susţin poliţiştii.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creşterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), respectivii administratori ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…