Percheziții la apropiați ai clanului Cămătarilor din București, după ce un bărbat a fost snopit în bătaie, în plină stradă

Percheziții la apropiați ai clanului Cămătarilor din București, după ce un bărbat a fost snopit în bătaie, în plină stradă

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au efectuat două percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov, și au emis două mandate de aducere.

Bătăușul ar fi apropiat al cămătarilor din Capitală. FOTO Arhivă

Aceste acțiuni au fost efectuate în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. „La data de 27 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Bucureşti și în județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Mai exact, la data de 12 iunie 2024, polițiști din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 5, un bărbat ar fi fost agresat de un alt bărbat.

În urma cercetărilor efectuate, din oficiu, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 12 iunie 2024, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 5, bănuitul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, ar fi aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate, în vârstă de 54 de ani, cu pumnul la nivelul capului, provocând totodată tulburarea ordinii și liniștii publice. În vederea probării materialului administrat în cauză, polițiștii Capitalei - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Bucureşti și în județul Ilfov. În timpul efectuării activităților specifice au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză”, mai spun oamenii legii.

Se pare că atacatorul este un bărbat cu porecla „Aticu”, apropiat al clanul Cămătarilor. Victima sa, un bărbat 54 de ani, a depus plângere la secție, după care a retras-o.

Atacatorul va fi dus la instanța, la Judecatoria Sectorului 5, fiind reținut pentru 24 de ore. Procurorul de caz va cere arestarea preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și de sprijinul Serviciului Criminalistic, din cadrul Poliției Capitalei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit...

3 Ce este această „pată albastră” care nu ar fi trebuit să apară înainte de 2100? Climatologii sunt deosebit de îngrijorați

4 Reacția lui CTP după ce trei televiziuni din România au fost interzise în Rusia: „Puteți să-mi spuneți de ce acest post nu e pe listă?”

5 „Un dezastru!” / Slăbiciunea președintelui „expusă în văzul tuturor”, atacată din toate părțile după dezbaterea prezidențială de pe CNN