Percheziții în Republica Moldova într-un dosar penal privind răpirea unui tânâr din București VIDEO

Percheziții în Republica Moldova într-un dosar penal privind răpirea unui tânâr din București VIDEO

Trei moldoveni, care ar fi fost implicați în răpirea unui tânăr din București cu scopul de-al jefui, au fost călcați de procurori și polițiștii ,,Fulger”, descinderile fiind desfășurate la solicitarea autorităților române. Unul dintre ei a reușit să plece peste hotare, fiind percheziționat domiciliul acestuia.

Structurile de drept au efectuat percheziții la solicitarea Bucureștiului. FOTO: Politia.md

Structurile de drept au efectuat percheziții la solicitarea Bucureștiului. FOTO: Politia.md

Structurile de drept din Republica Moldova au efectuat percheziții în municipiul Chișinău și raionul Leova, acestea fiind efectuate într-un dosar penal inițiat de autoritățile române după ce moldovenii alături de români ar fi răpit în luna mai a acestui an un tânăr din București.

,,Dosarul penal din statul vecin vizează faptele unui grup de cetățeni din ambele state, care ar fi răpit un bărbat de 33 de ani din parcarea unui bloc de locuit din București, după care l-au bătut și l-au lăsat fără mai multe lucruri de valoare”, au precizat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din țara vecină.

Indivizii ar fi răpit tânărul ,,în scopul estorcării de la bărbat a unor sume impunătoare de bani, fapt care însă nu le-a reușit. Răpirea acestuia, însă, a fost denunțată autorităților de agentul de pază din bloc, care l-au găsit ulterior pe bărbat abandonat în stradă. După reținerea a doi suspecți în România, a urmat formularea unei comisii rogatorii către Procuratura Generală a Republicii Moldova, care a încredințat executarea ei procurorilor PCCOCS”, au mai informat angajații PCCOCS.

Descinderi au avut loc atât în România, cât și în Republica Moldova, acestea din urmă fiind încheiate cu ridicarea mai multor probe relevante cauzei penale, precum ,,vestimentația unuia din ei folosită la comiterea infracțiunii, telefoane mobile, o cartelă bancară și un înscris de ciornă.

Perchezițiile comune au avut loc săptămână trecută, în Galați – România, dar și la Chișinău și Leova, în Moldova acestea fiind desfășurate cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger”, au conchis procurorii PCCOCS.

Unul dintre suspecții moldoveni refuză colectarea probelor ADN, aceasta urmând să fie efectuate forțat ,,în vederea transmiterii în România pentru examinare”.

Investigațiile privind stabilirea tuturor circumstanțelor acestui caz sunt în desfășurare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii