PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti şi 11 judeţe, la firme de IT și construcții. Printre firmele vizate: Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. Acuzații: evaziune fiscală și spălare de bani

PERCHEZIŢII de amploare în Bucureşti şi 11 judeţe, la firme de IT și construcții. Printre firmele vizate: Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. Acuzații: evaziune fiscală și spălare de bani

Peste 300 de poliţişti au deschis duminică dimineaţa în 146 de locaţii din Bucureşti şi din 11 judeţe, la persoane şi firme bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul este estimat la 30 de milioane de euro, fiind implicate nu mai puţin de 200 de firme. Printre firmele percheziţionate sunt Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution.

De asemenea, percheziţii au loc şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu. Vizat mai este şi Florin Frăţică, primarul independent din Bradu (Argeş), fost democrat-liberal. Acesta ar fi fost oprit în trafic de oamenii legii şi dus la audieri.

Compania lui Tiberiu Urdăreanu, UTI, şi cea a fraţilor Erbaşu au fost abonate de-a lungul timpului la contracte bănoase cu statul. Erbaşu a fost firma care i-a construit Elenei Udrea complexul de la Băile Boghiş.

Patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu, este cunoscut drept un apropiat al PDL. Urdareanu a facut parte din delegatia oamenilor de afaceri care l-au insotit pe presedintele Traian Basescu intr-o vizita efectuata in China. Potrivit Antena 3, patronul de la UTI a fost partener de afaceri cu Anca Simona Medar, nimeni alta decat sotia lui Sergiu Medar, fost consilier prezidential si sef al Comunitatii Nationale de Informatii.

La data de 1 februarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 146 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcţii).

La acţiune participă peste 300 de poliţişti din cadrul unităţilor centrale şi teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, şi Vrancea.

Polițiștii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de aproximativ 30.000.000 de euro.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”