Pensia unui sibian a crescut cu aproape 6.000 de lei după recalculare. Ce sumă va ridica pensionarul de la 1 septembrie

Pensia unui sibian a crescut cu aproape 6.000 de lei după recalculare. Ce sumă va ridica pensionarul de la 1 septembrie

Deși numeroși pensionari sunt indignați după ce au intrat în posesia deciziilor de recalculare cu venituri scăzute, unii au parte de ceva mai mult noroc. Acesta este și cazul unui sibian căruia i-a crescut pensia cu aproape 6.000 de lei.

Înainte de recalculare, pensionarul avea 19.768 de lei, cuantum brut.

„Cea mai mare diferență, din Județul Sibiu, ca urmarea a recalculării este de 5.930 lei. Pensia de care acesta beneficiază este de 19.768 lei, iar după recalculare este de 25.698 lei. Cuantumurile menționate sunt brute”, au transmis oficialii Casei de Pensii Sibiu, conform Turnul Sfatului.

În județul Sibiu, peste 90.000 de dosare de pensie au fost recalculate.

În județul Sibiu sunt 99.254 de dosare de pensie care au fost recalculate în conformitate cu prevederile Legii 360 / 2023. Dintre acestea, un număr de 83.560 de pensii vor crește în urma recalculării”, a spus Dorel Aldea, directorul CJP Sibiu, potrivit sursei citate.

În ceea ce privește pensia medie din județul Sibiu, aceasta este în prezent în valoare de 2.296 de lei.

Totuși, multe persoane au primit decizii de recalculare cu scăderi semnificative ale cuantumului pensiei, Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a susținut joi, 22 august, că aceștia „vor primi în septembrie și în lunile următoare o pensie cel puțin egală cu cea din august. Nimeni nu va primi mai puțin”.

„Din decizia primită de la Casa de Pensii, toți pensionarii vor primi în septembrie și în lunile următoare o pensie cel puțin egală cu cea din august. Nimeni nu va primi mai puțin.

Mă adresez pensionarilor care în decizia primită de la Casa de Pensii au un cuantum mai mic în urma recalculării. Stimați pensionari, pensia dumneavoastră nu scade. Noua lege a pensiilor garantează că pensionarii vor primi cuantumul cel mai favorabil, indiferent de rezultatul recalculării. Dacă în decizia de recalculare punctajul rezultat indică o valoare mai mică decât pensia pe care ați primit-o în luna august, atunci veți rămâne cu pensia mai avantajoasă, adică pensia lunii august. Scrie negru pe alb, și pe deciziile de recalculare pe care le-ați primit sau urmează să le primiți, se menține cuantumul pensiei stabilit și aflat în plată anterior recalculării de la 1 septembrie 2024, conform art. 144 al. 6 din Legea 360/223. Deci, nu va scădea niciun leu pensia dumneavoastră”, a spus ministrul în cadrul unei conferințe de presă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Foarte interesante amănunte...

3 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

4 Ce urmează să se întâmple? / SUA trimit în România noi echipamente și un contingent de forțe speciale, unitatea de elită a Armatei americane

5 ULTIMA ORĂ Soldații ruși care contraatacă în Kursk au fost încercuiți de trupele ucrainene