Penibil personaj...

Penibil personaj...

Omul de afaceri Bobby Păunescu, implicat recent în derularea unui proiect imobiliar de mare amploare în Cluj-Napoca, a fost dat în judecată, luna trecută, pentru datorii, de către societatea care deține fostul Hotel Intercontinental. Potrivit surselor g4media.ro , este vorba de restanțe la hotelul în care a locuit o vreme, dar nu a plătit. În plus, fostul fotbalist Ciprian Marica, un cetățean italian și o firmă de pază s-au aflat sau se află pe lista celor cărora Păunescu le datora bani.

  • În ciuda datoriilor și a faptului că executorii spun că nu i-au găsit bani în conturi, zilele trecute, Bobby Păunescu a apărut pe lista unor investitori care s-au implicat într-un proiect imobiliar din Cluj-Napoca, aceștia anunțând că vor investi circa 2 miliarde de euro. Printre investitori se numără mai multe nume controversate din media și politică, precum Maricel Păcuraru, Miron Mitrea, Cozmin Gușă, Gabriel Oprea și Iulian Horneț. Proiectul, demarat anterior de soțul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov și alt om de afaceri pe nume Adrian Gurzău, presupune, în principal, construirea a 10.000 de apartamente.
  • Contactat de g4media.ro , Păunescu a declarat că, în cadrul acestui proiect, el va construi un hotel, invocând apoi un program aglomerat pentru o discuție detaliată și solicitând amânarea interviului.

Conform portalului instanțelor, pe data de 25 noiembrie 2022, la Judecătoria Sectorului 1, Bobby Păunescu a fost chemat la bară într-un proces în care societatea Grand Hotel Bucharest SA cere magistraților să îl oblige la plata unei datorii de 108.949,83 lei. Primul termen al procesului încă nu a fost stabilit. Grand Hotel Bucharest SA deține fostul Hotel Intercontinental din Capitală.

Sursa Foto: Portalul instanțelor de judecată " data-medium-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/12/proces2-300x95.jpg" data-large-file="https://cdn.g4media.ro/wp-content/uploads/2022/12/proces2.jpg" data-ll-status="loaded" /> Sursa Foto: Portalul instanțelor de judecată

Este al doilea proces de acest gen în care Păunescu a fost implicat în ultimii ani. În 2020, un italian pe nume Marc Raffoul l-a dat și el în judecată, revendicând plata sumei de 98.000 euro, reprezentând debit neachitat cu titlu de împrumut în baza contractului încheiat între părți la data de 14.10.2015, 5.793,21 euro, reprezentând dobânda remuneratorie, stabilită potrivit art. 4.1 din contract, 14.385,86 euro, reprezentând dobândă penalizatoare începând cu data scadenței, 14.10.2017 și până la data formulării acțiunii, respectiv 25.03.2020, precum și obligarea în continuare a pârâtului la plata dobânzii penalizatoare de 6% până la data achitării integrale a debitului.

Conform sentinței nr. 2685/2021 a Tribunalului București, Raffoul a depus corespondența purtată cu Păunescu în perioada ianuarie – februarie 2020 din care ar fi rezultat faptul că acesta ”a cunoscut suma datorată și s-a angajat să o achite”, lucru care, însă, nu a mai avut loc și a dus la intentarea procesului, în aprilie 2020. Raffoul a pierdut, însă, procesul pe chestiuni de procedură, judecătorul stabilind că între părți existau raporturi juridice mai complexe, iar actele cerute reclamantului pentru a lămuri situația nu au mai fost depuse la completul de judecată.

În declarația de avere pe care a completat-o, în 2019, în calitate de candidat la Președinția României, Păunescu a menționat alte două datorii în calitate de persoană fizică: 181.599 lei către fostul fotbalist Ciprian Marica, asociat anterior cu familia sa într-o afacere în Mamaia și 130.888 lei către firma de protecție și pază Star Sistems Security SRL București. Contactat de g4media.ro , Ionel Petre, directorul firmei, a declarat că suma reprezintă o parte dintr-un debit de circa 100.000 de euro reprezentând servicii de pază prestate de societatea sa la fosturile Studiouri Media Pro, achiziționate, în 2015, de un grup de investitori americani și chinezi reprezentați de Păunescu.

Acesta ar fi acceptat să avalizeze în nume propriu un bilet la ordin cu suma de mai sus pentru a asigura creditorul de plata unei părți din datorii, lucru care, însă, nu a mai fost posibil. ”Am depus plângere penală pentru că nu am găsit bani în cont, dar s-a dat clasare. Am angajat un executor judecătoresc ca să îi caute toate conturile lui Păunescu, dar nu a găsit decât 3.000 de lei în 2019 și 1.200 de lei în 2020”, a declarat Petre.

Verificările G4Media.ro au arătat că nici societățile menționate de Păunescu în declarația de interese din 2019 nu ies în evidență, dimpotrivă: fie nu au mai avut activitate în anii din urmă, fie se află în reorganizare judiciară sau faliment.

În ceea ce privește restul declarației de avere, în afara datoriilor, a unor bijuterii, obiecte de artă și metale prețioase evaluate la 80.000 de euro și a unui salariu de 98.280 lei la Bucharest Film Studios SA (fostele Studiouri Media Pro), documentul nu mai menționează alte bunuri în proprietate/conturi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

4 S-a deschis Cutia Pandorei? / Rusia amenință cu arme pe care nu le-a folosit încă dacă Ucraina o atacă cu ATACMS

5 Foarte interesant!