Pedeapsa maximă pe care o poate primi Mario Iorgulescu după ce judecătorii au schimbat încadrarea faptei. Primul termen

Pedeapsa maximă pe care o poate primi Mario Iorgulescu după ce judecătorii au schimbat încadrarea faptei. Primul termen

La Curtea de Apel Bucureşti a avut loc, vineri, primul termen în dosarul în care este judecat fiul lui Gino Iorgulescu, Mario Iorgulescu, tânărul care a provocat un accident mortal în 2019.

Mario Iorgulescu a ucis un tânăr de 25 de ani și a lăsat orfani doi copii. FOTO  Arhiva

Mario Iorgulescu a ucis un tânăr de 25 de ani și a lăsat orfani doi copii. FOTO Arhiva

Sentința pe care o vor da magistrații nu poate fi decât una mai ușoară decât cea pronunțată anterior în cazul său, ca urmarea a schimării încadrării faptei, din „omor”, în „ucidere din culpă”.

Judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Amintim că fiul Președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a scăpat recent de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru accidentul rutier mortal pe care l-a provocat în 2019.

Faptul că Mario Iorgulescu a condus cu 143 de km/oră în localitate, sub influența alcoolului și a cocainei, producând un accident mortal nu este omor, a decis Inalta Curte de Justiție: omorul presupune o acțiune îndreptată împotriva victimei, iar șoferul a acționat asupra mașinii, spun judecătorii.

Prin această decizie luată în luna iunie, dosarul a fost trimis spre rejudecare, iar fiul Președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a scăpat de acuzațiile de omor, urmând a fi judecat pentru ucidere din culpă.

Apărarea lui Mario Iorgulescu a susținut că „un accident auto nu constituie infracţiunea de omor” și că fapta fiului lui Gino Iorgulescu, care a condus sub influența alcoolului și a cocainei, producând un accident auto mortal, poate fi încadrată doar la ucidere din culpă.

Diferență între „omor” și „uciderea din culpă” constă în pedeapsa aplicată: închisoare de la 10 la 20 de ani în primul, iar în al doilea,ucidere din culpă, de la 2 la 7 ani, având în vedere că șoferul era sub influența alcoolului și a cocainei.

„Un conducător auto care apasă acceleraţia pe un drum public, chiar acceptând varianta de previziune a unui rezultat socialmente periculos şi care se bazează pe un minim de elemente pentru evitarea unui potenţial pericol, nu acţionează acceptând potenţiala urmare socialmente periculoasă, ci socoteşte fără temei că aceasta nu se va produce”, a argumentat apărarea

Cu alte cuvinte, încadrarea la omor sau la ucidere din culpă a unei fapte depinde de atitudinea șoferului față de posibilitatea producerii unui accident mortal.

Accidentul provocat de Mario Iorgulescu în urma căruia un tânăr de 25 de ani a murit , iar doi copii au rămas orfani, a avut loc în urmă cu 5 ani. Fiul lui Gino Iorgulescu a condus ub influența alcoolului și a drogurilor . A accidentat Analizele toxicologice au arătat o concentrație de „1,96 g/l alcool pur în sânge la ora 5:06” și „1,76 g/l alcool pur la ora 6:06”, fiind de asemenea depistat „pozitiv pentru cocaină”. După accident, el a părăsit țara .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperirea epocală din mina Treptele Romane. Unde ducea galeria săpată în Antichitate, de căutătorii de aur

2 VIDEO „A intrat peste mine, eram în lenjerie intimă în pat, nu știu unde se ajungea”

3 Se prăbușește AUR? / „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"

4 Voi ați citit ce scrie ziarul local Vremea Nouă despre „cazul Tătaru”?

5 „Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea”