Pedeapsă mărită pentru românul acuzat de moartea, prin sufocare, a 39 de vietnamezi transportați într-un camion. De ce a mai primit aproape un an în plus

Pedeapsă mărită pentru românul acuzat de moartea, prin sufocare, a 39 de vietnamezi transportați într-un camion. De ce a mai primit aproape un an în plus

Un traficant român de persoane, condamnat pentru moartea a 39 de vietnamezi găsiți într-un container de camion, a primit o pedeapsă suplimentară de 11 luni și jumătate de închisoare.

Anchetatorii au găsit 39 de cadavre într-un camion închis ermetic. FOTO Arhivă

Anchetatorii au găsit 39 de cadavre într-un camion închis ermetic. FOTO Arhivă

Judecătorii din Marea Britanie au decis să îi sporească pedeapsa pentru neplata compensației de peste 65.000 de lire sterline, potrivit dailymail.co.uk

Anul trecut, printr-un ordin de confiscare emis de Curtea Veche din Londra (Old Bailey), Nica, locuitor al orașului Basildon din Essex, a fost obligat să plătească familiilor victimelor suma de 65.000 de lire sterline.

Gheorghe Nica, mecanic român în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare în 2021 pentru omor involuntar în cazul cetățenilor vietnamezi descoperiți în remorca unui camion din Essex, pe 22 octombrie 2019.

image

Victimele, dintre care cea mai tânără avea doar 15 ani, au murit din cauza caniculei în timpul transportului. Victimele s-au sufocat efectiv într-un container etanș, pe taseul Zeebrugge - Belgia, la Purfleet - Marea Britanie.

În camionul frigorific în care au fost transportați, temperatura a crescut la 38,5 de grade Celsius, nivelul de oxigen a scăzut drastic, iar aerul a devenit irespirabil. Cei 39 de migranți din Vietnam au făcut zgomot, în speranța că vor fi salvați, dar nimeni nu le-a auzit strigătele de ajutor. În final, au murit din cauza asfixierii și a otrăvirii cu monoxid de carbon.

Cei 39 de migranți din Vietnam care au murit în camionul frigorific FOTO stiridiaspora.ro

Cei 39 de migranți din Vietnam care au murit în camionul frigorific FOTO stiridiaspora.ro

Din cauza neplății banilor, Serviciul de Urmărire Penală al Coroanei (Crown Prosecution Service - CPS) a anunțat că inculpatului i s-a adăugat o nouă condamnare de 11 luni și jumătate de închisoare.

Chiar și după ispășirea acestei pedepse, el va datora în continuare acea sumă plus dobânda, a anunțat instanța.

Anchetatorii au stabilit că Nica făcea parte dintr-o rețea mai mare de care se ocupa cu imigrația ilegală , ca parte a unei operațiuni de trafic de persoane.

Pe lângă Nica, alți patru bărbați, între care unul român, au fost condamnați la închisoare între 13 și 20 de ani pentru uciderea din culpă a vietnamezilor.

Românul fusese căutat internaţional, la solicitarea autorităţilor judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, în ancheta privind moartea a 39 de vietnamezi într-un camion frigorific în Essex, în anul 2019. El a fost prins dup rei ani, în Bucureşti.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii