Pe cine vrea PNL să trimită în Parlament. Sebastian Burduja și Sorin Cîmpeanu deschid lista la București

Pe cine vrea PNL să trimită în Parlament. Sebastian Burduja și Sorin Cîmpeanu deschid lista la București

Surse din conducerea PNL susțin că liderul PNL București, Sebastian Burduja, va deschide lista la Camera Deputaților în București, în vreme ce fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi pe primul loc la Senat.

Sebastian Burduja în timp ce votează

Sebastian Burduja deschide lista PNL pentru deputați. Foto: Inquam

PNL a aprobat lista candidaților pentru alegerile parlamentare București, potrivit news.ro.

PNL București a decis să-l propună pe Sebastian Burduja, cunoscut publicului pentru candidatura sa la Primăria Generală a Capitalei, ca principal candidat pentru un mandat de deputat. Pe locul 2 se află fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu, care, totodată, este urmărit de către DNA în dosarul vaccinurilor anti-Covid. Ionuț Stroe, liderul PNL Sector 4 și purtătorul de cuvânt al partidului, ocupă locul 3 pe listă. Printre candidați este și Octavian Oprea, fost secretar general al TNL, care și-a pierdut funcția în urma unui incident la o școală de vară a partidului, unde tinerii liberali, conduși de el, au scandat injurii la adresa PSD. Locurile 5 și 6 sunt ocupate de către Răzvan Prișcă (deputat de Prahova) și Mihai Voicu.

În ceea ce privește Senatul, fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu este cel care va deschide lista. Monica Anisie, ministru al Educaţiei în Guvernul Orban, ocupă locul 2, în timp ce fostul europarlamentar, Vlad Nistor, ocupă locul 3.

Surse din conducerea PNL precizează că liberalii își doresc să obțină pentru București 4-5 mandate în Camera Deputaților, iar pentru Senat 2, potrivit sursei citate.

Florin Cîțu, fostul președinte al partidului, senator de Bucureşti în ultimele două legislaturi, va candida pentru un nou mandat, în Galați, chiar dacă acesta se află pe lista din Capitală.

PNL Galați va candida la alegerile parlamentare cu o echipă condusă de deputatul George Scarlat. Fostul președinte al filialei, George Stângă, va ocupa locul secund pe listă. La precedentele alegeri, liberalii gălățeni au obținut două mandate de deputat și unul de senator.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amanții Reginei României și scandalurile care au zguduit țara

2 Șeful spionajului german, semnal de alarmă fără precedent despre Rusia

3 „Am pierdut 165.000 de lire într-o oră” / Revolut, compania din domeniul bancar cu cele mai multe plângeri de fraudă din Marea Britanie

4 Atenție la omul care poate îngropa economic Rusia!

5 VIDEO Două filmări care spun multe despre ce se întâmplă acum între Taiwan și China...