Pe ce cheltuia supermodelul Naomi Campbell banii organizației de caritate: zboruri costisitoare, bijuterii de lux, tratamente spa și țigări

Pe ce cheltuia supermodelul Naomi Campbell banii organizației de caritate: zboruri costisitoare, bijuterii de lux, tratamente spa și țigări

Organizația de caritate Fashion Relief a lui Naomi Campbell a cheltuit 12.000 de lire sterline pentru un zbor către Nisa pentru a transporta artă și bijuterii, și alte 7.800 de lire sterline pentru cazarea de lux a supermodelului.

Supermodelul nu mai are dreptul să conducă organizația timp de 5 ani FOTP Shutterstock

Supermodelul nu mai are dreptul să conducă organizația timp de 5 ani FOTP Shutterstock

Naomi Campbell, în vârstă de 54 de ani, a fost descalificată pentru cinci ani din funcția de administrator al organizației sale de caritate, Fashion Relief, după ce Comisia de Caritate din Marea Britanie a dezvăluit detalii despre cheltuielile acesteia, scrie Daily Mail .

Investigația a arătat că, între aprilie 2016 și iulie 2022, doar 8,5% din cheltuielile organizației au fost direcționate către donații caritabile. În schimb, o mare parte din fonduri au fost utilizate pentru cheltuieli precum un zbor de 12.300 de lire sterline de la Londra la Nisa în 2018, pentru a transporta artă și bijuterii.

De asemenea, investigația a dezvăluit că 7.800 de lire sterline din fondurile organizației au fost folosite pentru o ședere de trei nopți la un hotel de cinci stele în Cannes, Franța, pentru Campbell. În timpul acestei șederi, Campbell a cheltuit 6.000 de lire sterline pe tratamente spa, room service și țigări.

Comisia a subliniat că, în urma anchetei, au fost recuperate peste 344.000 de lire sterline, care au fost folosite pentru a face donații către alte două organizații de caritate și pentru a achita datoriile rămase ale Fashion Relief.

Această investigație vine după ce publicația Mail on Sunday a dezvăluit că organizația a cheltuit mai mult de 1.6 milioane de lire sterline pe un eveniment fastuos la Cannes, dar a donat doar 5000 de lire pentru cauze caritabile într-o perioadă de 15 luni.

Inspirată de... Nelson Mandela

Comisia de Caritate a confirmat în aprilie că organizația supermodelului a fost eliminată din registrul organizațiilor de caritate din Marea Britanie, în timp ce continuau investigațiile privind acuzațiile de gestionare defectuoasă.

Raportul final al Comisiei a concluzionat că organizația a fost guvernată prost și a avut o gestionare financiară inadecvată. Campbell a fost descalificată pentru cinci ani, iar fostele colege, Bianka Hellmich și Veronica Chou, au fost descalificate pentru nouă, respectiv patru ani.

Naomi Campbell a înființat Fashion Relief în 2005, fiind inspirată de prietenul ei, Nelson Mandela, care i-a spus să „folosească vocea pentru bine”. Organizația a susținut că a strâns peste 11 milioane de lire sterline prin evenimente fastuoase de strângere de fonduri organizate în întreaga lume, inclusiv în New York, Mumbai și Moscova.

Cu toate acestea, în 2021, au fost ridicate întrebări despre modul în care au fost gestionate fondurile, după ce organizația caritabilă Mayor's Fund for London a depus o plângere oficială, susținând că i se datorau 50.000 de lire sterline. Ancheta a arătat că administratorii organizației nu au gestionat eficient parteneriatele și au permis efectuarea unor plăți neautorizate de 290.000 de lire pentru servicii de consultanță către Bianka Hellmich, în încălcarea statutului organizației.

Comisia a subliniat că administratorii organizației Fashion Relief nu au luat măsuri pentru a se asigura că modelul de operare al organizației și metodele de strângere de fonduri erau în interesul organizației și că aceste costuri erau rezonabile.

Ca urmare a investigației, au fost luate măsuri pentru recuperarea fondurilor și protejarea viitoarelor donații caritabile.

Un purtător de cuvânt al organizației a declarat în aprilie că Fashion For Relief a decis să se dizolve de bunăvoie acum trei ani și că va continua inițiativele de strângere de fonduri în America.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultima postare a Loredanei Groza...

2 Aceste imagini au apărut pe cer în Grecia...

3 Penibilă imagine. Selly tot un gherțoi rămâne, cu toți banii lui...

4 „Am descoperit întâmplător. Mă consider un consumator înșelat și dezamăgit” / Mihaela Bilic face o dezvăluire despre Cola

5 S-a furat mireasa. Din cavou...