Patru sfaturi pentru pierderea în greutate de la un medic care a slăbit 45 de kilograme

Patru sfaturi pentru pierderea în greutate de la un medic care a slăbit 45 de kilograme

După ce s-a luptat toată viața cu kilogramele în plus, medicul american Emi Hosoda a spus că și-a folosit pregătirea în domeniul medical pentru a-și concepe o dietă personalizată. Ea a spus că a luat în considerare totul, de la genetica sa până la microbiomul său intestinal, atunci când și-a conceput dieta, iar în cele din urmă a slăbit 45 de kilograme și a reușit să se mențină, notează Insider.

Hosoda, în vârstă de 50 de ani, a împărtășit câteva sfaturi FOTO Shutterstock

Hosoda, în vârstă de 50 de ani, a împărtășit câteva sfaturi FOTO Shutterstock

Hosoda, în vârstă de 50 de ani, a împărtășit câteva sfaturi din călătoria ei de pierdere în greutate într-un videoclip recent de pe TikTok.

Ține cont de zahăr, nu de calorii

Hosoda a spus că se uită la cantitatea de zahăr dintr-un aliment pentru a vedea dacă acesta îi va ridica nivelul de insulină și de zahăr din sânge, ceea ce tinde să ducă la creșterea în greutate.

Consumul de zahăr în exces nu numai că determină organismul să îl stocheze sub formă de grăsime, dar crește și riscul de diabet sau prediabet. Aproximativ unul din trei adulți americani are o glicemie ridicată în mod cronic care îi expune riscului de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Cantitatea de calorii de care are nevoie o persoană poate varia foarte mult în funcție de nivelul de activitate și de metabolism, așa că Hosoda a spus că nu stabilește obiective sau limite calorice pentru a slăbi.

De asemenea, este important să ne amintim că nu toate caloriile sunt create la fel, iar conținutul caloric al unui aliment nu reflectă întotdeauna valoarea sa nutritivă.

Bea suficientă apă

Când încerca să slăbească, Hosoda a spus că a învățat să nu confunde setea cu foamea.

Ea le recomandă oamenilor să bea între 15 și 30 de mililitri de apă pe kilogram de greutate corporală. Acest lucru depinde, de asemenea, de nivelul de activitate personală: cineva care este activ și transpiră des ar trebui să bea mai multă apă decât o persoană care nu este la fel de activă.

Singura excepție de la această regulă este că persoanele cu insuficiență cardiacă, boli de rinichi sau cu un nivel scăzut de sodiu ar trebui să își întrebe medicii cu privire la cantitatea de apă pe care ar trebui să o bea, a spus Hosoda.

Asigură-te că dormi suficient

Hosoda a spus că ia suplimente de magneziu pentru a o ajuta să doarmă și să reziste poftelor de zahăr, dar doar câteva studii au investigat această legătură. În general, administrarea de suplimente nu este o modalitate infailibilă de a dormi sau de a vă atinge obiectivele de pierdere în greutate.

O analiză publicată în 2021 a constatat că unii adulți în vârstă de 50 de ani și-au văzut somnul îmbunătățit după ce au luat în mod constant suplimente de magneziu, dar autorii au concluzionat că nu există suficiente dovezi pentru a recomanda magneziul ca ajutor pentru somn.

Antrenamentul de forță

În cele din urmă, Hosoda a spus că s-a asigurat să includă antrenamentul de forță în activitatea sa zilnică.

Ea a spus că o mulțime de oameni se bazează pe exercițiile aerobice, sau cardio, pentru a nu mai slăbi, dar a constatat că dezvoltarea forței a funcționat mai bine pentru ea.

Construirea forței este deosebit de importantă pentru adulții de peste 50 de ani, care pot începe să aibă probleme cu mobilitatea sau pierderea masei musculare, potrivit National Institutes of Health.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri