Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie sunt judecați în Elveția, pe fondul acuzațiilor că au cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui lor decât pentru servitorii lor

Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie sunt judecați în Elveția, pe fondul acuzațiilor că au cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui lor decât pentru servitorii lor

Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie sunt judecați în Elveția, pe fondul acuzațiilor că au cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui lor decât pentru servitorii lor, transmite BBC .

Familia Hinduja, cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline (47 de miliarde de dolari), este acuzată de exploatare și trafic de persoane.

Familia Hinduja deține o vilă în cartierul bogat Cologny din Geneva, iar acuzațiile care i se aduc se referă la practica lor de a importa servitori din India pentru a avea grijă de copiii și de gospodăria lor.

Se presupune că Prakash și Kamal Hinduja, împreună cu fiul lor Ajay și soția acestuia, Namrata, au confiscat pașapoartele angajaților, i-au plătit cu doar 8 dolari (7 lire sterline) pentru zile de muncă de 18 ore și nu le-au permis să iasă din casă.

Deși săptămâna trecută s-a ajuns la o înțelegere financiară privind exploatarea, Hinduja rămâne în continuare judecat pentru trafic de persoane, care este o infracțiune gravă în Elveția. Aceștia neagă acuzațiile.

Săptămâna aceasta, la tribunal, unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Geneva, Yves Bertossa, a comparat cei aproape 10.000 de dolari pe an pe care susține că familia i-a cheltuit pentru câinele lor, cu suma zilnică pe care se presupune că o plăteau servitorilor lor.

Avocații familiei Hinduja nu au negat în mod specific acuzațiile privind salariile mici, dar au spus că acestea trebuie privite în context – menționând că personalul primea, de asemenea, cazare și hrană.

Acuzația de program prelungit a fost, de asemenea, contestată, un avocat al apărării susținând că vizionarea unui film cu copiii Hinduja nu poate fi considerată muncă.

Unii foști servitori au depus mărturie în favoarea familiei Hinduja, descriindu-i ca fiind o familie prietenoasă care își trata servitorii cu demnitate.

Însă acuzațiile potrivit cărora pașapoartele servitorilor au fost confiscate și că aceștia nu puteau nici măcar să părăsească casa fără permisiune sunt grave, deoarece ar putea fi considerate trafic de persoane.

Bertossa cere pedepse cu închisoarea și milioane de dolari în compensații, precum și cheltuieli de judecată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii