Patru greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când mergi la un restaurant de lux, potrivit unui expert în etichetă

Patru greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când mergi la un restaurant de lux, potrivit unui expert în etichetă

Mesenii nu ar trebui să ignore personalul restaurantului sau să ajungă târziu la rezervare. De asemenea, este recomandat să fiți atenți la codul vestimentar, susține un expert în etichetă.

Clienții restaurantelor de lux trebuie să respecte anumite etichete FOTO: Arhivă

Clienții restaurantelor de lux trebuie să respecte anumite etichete FOTO: Arhivă

Ieșirea într-un restaurant de lux poate fi o experiență interesantă. Pentru clienții care sunt obișnuiți cu mâncatul la un restaurant elegant poate fi, însă, stresant.

Elaine Swann, expertă în stil de viață și etichetă, a dezvăluit pentru Business Insider care sunt cele patru greșeli frecvente pe care oaspeții ar trebui să le evite la restaurantele de lux.

1. Nu neglijați personalul de așteptare

Atunci când iau masa la un restaurant de lux, clienții ar trebui să se aștepte să primească un nivel mai ridicat de servicii. Din acest motiv, Swann a spus că este important să construim relații cu personalul de așteptare.

„În trecut, am auzit oameni spunând <nu interacționați cu chelnerii> și asta <este incorect și cred că este destul de snob>. În schimb, ar trebui să comunicați eficient cu personalul, să aflați numele lor”, a explicat Swann.

2. Asigurați-vă că vă îmbrăcați corespunzător

Potrivit lui Swann, o altă greșeală comună pe care o fac mesenii este să se îmbrace inadecvat.

„S-ar putea să locuiți într-o zonă în care ținuta este mai lejeră și pantalonii scurti sunt acceptabili, dar acest lucru poate să nu fie acceptabil în unele restaurante de ultimă generație”, a spus expertul în etichetă.

Pentru a evita acest pas fals, ea recomandă să aflați codul vestimentar din timp pentru a vă asigura că sunteți îmbrăcat corespunzător.

Pentru a face asta, „puteți verifica site-ul sau suna înainte”, a spus ea. „Și apoi un alt lucru pe care îi încurajez pe oameni să-l facă este să caute fotografii”.

De exemplu, Swann recomandă să căutați paginile de socializare ale restaurantului pentru a vă face o idee despre cum ar putea arăta ținuta adecvată.

3. Prezentați-vă la rezervare la timp.

Swann a spus că o altă greșeală pe care oaspeții tind să o facă la restaurantele de lux este să apară „târziu”. De fapt, ea a spus că apariția la timp vă ajută să vă asigurați că serviciul decurge conform planului.

Serviciul la restaurantul de lux se bazează pe faptul că toată lumea este acolo în același timp, la timp”, a spus specialistul.

Potrivit lui Swann, întârzierea poate împiedica fluxul serviciului.

„Este important să respecți timpul oamenilor. Când cineva îți dă timp să apari, se așteaptă să înceapă în fluxul pe care l-au proiectat. Și este destul de lipsit de respect să apari târziu”, a spus ea.

4. Nu uitați să dați bacșiș

„Ar trebui să lăsați întotdeauna un bacșiș la fiecare restaurant în care luați masa, indiferent dacă este un restaurant de lux sau un restaurant standard”, recomandă Swann.

Cu toate acestea, ea a menționat că, deși 20% din factură este bacșișul standard la un restaurant obișnuit, bacșișul la un restaurant de ultimă generație ar trebui să fie de minim 20%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate