Patronul restaurantului din Constanța unde trei dansatoare au murit în incendiu, trimis în judecată
George Karam, patronul restaurantului libanez "Beirut" din Constanța, unde în aprilie 2014 trei dansatoare au murit în urma izbucnirii unui incendiu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General.
Potrivit unui comunicat al Parchetului remis miercuri AGERPRES, George Karam (administrator al SC Middle East Parteners SRL) a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, realizare a construcțiilor cu nerespectarea cerințelor esențiale a existenței acestora, complicitate la abuz în serviciu, construirea fără autorizație într-o zonă construită protejată, primirea în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, precum și pentru săvârșirea a 40 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În același dosar, au fost trimiși în judecată SC Middle East Parteners SRL, Constantin Pavel (administratorul firmei SC Tinel Cristi SRL, care a făcut lucrări de amenajare a localului), Dumitru Jurcă (instalator), Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu și Florin Iordache.
Procurorii susțin că, în cursul anului 2013, în lipsa autorizației de construire, a proiectului avizat de proiectantul inițial al clădirii sau expertizei tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, George Karam și Constantin Pavel au efectuat modificări la clădirea unde funcționa restaurantul, prin adăugarea unui nivel (mansardare).
De asemenea, George Karam este acuzat că împreună cu Dumitru Jurcă (instalator autorizat) a pus și menținut nelegal în funcțiune instalația de utilizare a gazelor naturale de la restaurant.
Pe 5 aprilie 2014, la Restaurantul Beirut a izbucnit un incendiu, soldat cu distrugerea clădirii și degradarea a altor două imobile învecinate, precum și cu moartea a trei dansatoare și vătămarea corporală a altor două persoane.
Cercetările efectuate în cauză au relevat și faptul că George Karam angajase 11 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, iar în perioada martie 2011 — noiembrie 2013, împreună cu inculpații Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu și Florentina Gica Coroianu, a întocmit în fals 18 fișe de instruire individuală în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul situațiilor de urgență, pe care le-a folosit cu ocazia a trei verificări efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, ultimul control fiind la data de 11 martie 2014.
De asemenea, la data de 3 aprilie 2014, împreună cu inculpații Florin Iordache și Mihaela Zdru, George Karam a falsificat 20 fișe de instruire individuală în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul situațiilor de urgență.
Procurorii menționează că elementele constitutive ale infracțiunilor de distrugere din culpă în formă agravată ce au produs un dezastru reținute în sarcina inculpaților absorb infracțiunile de ucidere din culpă și respectiv vătămare corporală din culpă.
În cauză, procurorii au menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor inculpaților și a persoanei responsabile civilmente, precum și asupra sumelor de bani aflate în conturile celor două persoane juridice inculpate.
Cercetările au fost efectuate de procurori cu sprijinul unor lucrători ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și cu lucrătorii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, cu suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.
Dosarul se va judeca la Judecătoria Constanța. AGERPRES