Patronatele din industria cărnii solicită aplicarea cotei TVA de 9% la carne și preparate din carne în 2015
Patronatele din industria cărnii din România solicită aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne și preparate din carne din 2015, argumentând că este singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale dar și de diminuare a prețului la raft pentru carne și preparate din carne.
Foto: (c) Ioan WEISL / Arhiva AGERPRES
"Asociația Română a Cărnii, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România salută decizia Guvernului României de introducere în noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de bază, inclusiv pentru carne și preparate din carne. Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% în cursul anului 2015 și aplicarea cotei de 9% la carne și preparate din carne începând cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confruntă companiile din aceste domenii de activitate și anume reducerea evaziunii fiscale și relansarea economică a industriei producătoare de carne și preparate din carne", se arată într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta de cele trei patronate din domeniu.
Patronatele din industria cărnii susțin că aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne și preparate din carne în cursul acestui an este prioritară, fiind singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale și de diminuare a prețului la raft pentru carne și preparate din carne.
Citiți știrea integrală pe fluxul destinat abonaților AGERPRES
AGERPRES/(AS — autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu)