Patriarhului Kiril al Rusiei i s-a făcut rău la Sankt Petersburg

Patriarhului Kiril al Rusiei i s-a făcut rău la Sankt Petersburg

Patriarhul Kiril al Rusiei, în vârstă de 77 de ani, s-a simțit rău și a trebuit să solicite ajutor medical în timpul unei procesiuni la Sankt Petersburg, informează Fontanka.

Patriarhului Kiril, dus spre ambulanță FOTO:X

Patriarhului Kiril, dus spre ambulanță FOTO:X

Potrivit corespondentului ziarului, după ce s-a adresat participanților la evenimentul din Piața Aleksander Nevski, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse (ROC) a fost dus de oamenii din serviciul de protecție și pază până la o ambulanță din apropiere.

Cauza slăbiciunii patriarhului ar fost căldura, susține sursa publicației. „Totul este normal, a fost ajutat de medici și a plecat cu mașina sa”, a adăugat interlocutorul. Înainte de a i se face rău, patriarhul a vorbit audienței despre tentații și a avertizat împotriva a tot ce este occidental. „Oamenii vin în alte țări, acolo sunt magazine mai bune, mai multă distracție. Se creează iluzia că este mai bine acolo”, a spus șeful Bisericii Ortodoxe Ruse. Cu toate acestea, a subliniat el, istoria arată că „adevărul este de partea noastră”.

El a povestit despre Aleksandru Nevski și despre faptul că trebuie să trăiești cu dăruire, făcând viața din jur și pentru alții atractivă. După patriarh, au urcat pe scenă guvernatorii din Sankt Petersburg și din regiunea Leningrad.

Din cauza vizitei Pariarhului Kirill, întregul Sankt Petersburg-ul a fost paralizat de blocaje. Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a organizat procesiunea anuală în cinstea transferului moaștelor lui Aleksandru Nevski.

Evenimentul a atras naționaliști, „eroi ai operațiunilor militare speciale” și „activiști Z” care au scandat „în primul rând rușii!” și „Suntem ruși, Dumnezeu e cu noi!”.

În urmă cu 15 ani, la 1 februarie 2009, Biserica Ortodoxă Rusă avea un nou conducător. Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kiril (pe nume de mirean Vladimir Gundeaev) l-a succedat pe Aleksei al II-lea. Timp de 15 ani, Kiril a întărit legăturile bisericii cu Kremlinul și cu Putin personal, a sprijinit războiul Rusiei împotriva Ucrainei și a ajuns sub sancțiunile UE, SUA și Marii Britanii.

Biserica Ortodoxă Rusă Patriarhia Moscovei (BOR PM), o organizație controlată de Kremlin și un instrument cunoscut în cadrul setului de instrumente rusești de război hibrid, a organizat pe 27 și 28 martie, la Moscova, Consiliul Mondial al Poporului Rusiei. Consiliul a aprobat un document ideologic și politic într-un efort de a forma o ideologie naționalistă mai largă în jurul războiului din Ucraina și al viitorului expansionist al Rusiei, arată un studiu al ISW.

Patriarhul Moscovei al Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, el însuși fost ofițer al Comitetului sovietic pentru securitatea statului (KGB) și un susținător ferm cunoscut al președintelui rus Vladimir Putin, a prezidat congresul Consiliului Mondial al Poporului Rusiei care a aprobat documentul ideologic.

Participanții la Consiliul Popular Rus, prezidat de Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii, au adoptat un „ordin” prin care au descris invazia rusă a Ucrainei drept un ”război sfânt”, prin intermediul căruia Moscova apără lumea de „Occidentul căzut în satanism”, scria BBC.

Consiliul, care a avut loc pe 27 martie în Catedrala lui Hristos Mântuitorul din Moscova, a numit „operațiunea militară specială” (așa cum autoritățile și propagandiștii ruși descriu războiul din Ucraina) „o nouă etapă în lupta de eliberare națională a poporului rus împotriva regimului criminal de la Kiev și a Occidentului colectiv din spatele acestuia, care este purtat pe pământurile din sud-vestul Rusiei din 2014”.

”Din punct de vedere spiritual și moral, o operațiune militară specială este un Război Sfânt, în care Rusia și oamenii săi, apărând spațiul spiritual unic al Sfintei Rusii, îndeplinesc misiunea de „Deținător”, protejând lumea de atacul globalismului și victoria Occidentului, care a căzut în satanism”, se arată în declarația Consiliului Popular Rus.

Documentul mai precizează că „după finalizarea Districtului Militar de Nord-Est, întregul teritoriu al Ucrainei moderne ar trebui să intre în zona de influență exclusivă a Rusiei”.

”Trebuie exclusă complet posibilitatea existenței pe acest teritoriu a unui regim politic rusofob ostil Rusiei și poporului său, precum și a unui regim politic controlat dintr-un centru extern ostil Rusiei”, continuă delirul Consiliului Popular Rus.

La începutul anului 2023, Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a ținut un discurs în care a făcut apel la clerul și laicii Bisericii Ortodoxe Ruse să ajute mai activ soldații ruși care participă la războiul împotriva Ucrainei.

În primăvara anului trecut, patriarhul a introdus o nouă funcție - preot militar principal „în zona Districtului Militar de Nord”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

3 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

4 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner