Patriarhul Daniel a votat la alegerile europarlamentare și locale 2024. Ce le-a oferit oamenilor din secția de vot

Patriarhul Daniel a votat la alegerile europarlamentare și locale 2024. Ce le-a oferit oamenilor din secția de vot

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, și-a exprimat votul la Secția de votare nr. 661 din Capitală, în cadrul Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu”, în timpul alegerilor europarlamentare și locale din 2024.

Patriarhul Daniel a votat duminică la alegerile europarlamentare și locale   Foto X/Basilica Mircea

Patriarhul Daniel a votat duminică la alegerile europarlamentare și locale Foto X/Basilica Mircea

Patriarhul Daniel a votat pentru alegerile europarlamentare și locale 2024 duminică în cadrul Școlii Gimnaziale „Ienăchiță Văcărescu”, din București, relatează Agenţia de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române.

Patriarhul BOR a oferit iconiţe celor prezenţi în secţia de votare, marcând astfel importanța participării la procesul democratic.

Pe 9 iunie, românii își aleg reprezentanții în Parlamentul European pentru următorii cinci ani, iar în același timp au loc și alegerile locale. Secțiile de votare sunt deschise până la ora 22:00.

Pentru alegerile din 2024, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a emis un îndreptar pentru clerici și credincioși privind participarea la alegerile europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale din acest an.

Fiecare cetățean este încurajat să-și exercite dreptul de vot în mod responsabil.

La alegerile europarlamentare de duminică, prezența la urne în întreaga țară a fost de 43,23% la ora 19:00. În creștere față de 2019, când a fost 42,97%. În mediul urban, s-au prezentat 36,73% dintre alegători, iar în mediul rural, 51,67%.

În București, prezența a fost mai mică, cu 34,65%, iar în sectoarele 1, 2, 4 și 6, procentajele au fost între 35% și 40%, în timp ce în Sectorul 3 a fost mai mică, cu 28,75%, până la ora 19:00.

Duminică, 9 iunie, românii votează pentru autoritățile locale și europene. Programul secțiilor de votare pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024 a început la ora 7:00 și se va încheia la ora 22:00. Însă, în cazul în care președintele secției de votare observă că există persoane în interiorul sau în apropierea imediată a secției de votare care încă nu au reușit să voteze până la ora 22:00, acesta poate decide prelungirea programului până la ora 23:59. După această oră, sistemul electronic de înregistrare a voturilor se va închide automat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii