Pastila „Super Mario”, „specialitate” cu potențial letal vândută de „Dana Marijuana”. „Traficanții olandezi o produc special pentru copii”

Pastila „Super Mario”, „specialitate” cu potențial letal vândută de „Dana Marijuana”. „Traficanții olandezi o produc special pentru copii”

O pastilă cu potențial letal din cauza concentrației mari de substanță activă este printre pericolele care îi pasc pe copiii victime ale rețelelor de droguri. Pastila „Super Mario” era vândută și pe litoral de rețeaua „Dana Marijuana”, atrage atenția expertul antidrog Cătălin Țone.

Pastilele „Super Mario” pot ucide, cantitatea de substanță activă fiind foarte mare FOTO: FB/C.Ț.

Pastilele „Super Mario” pot ucide, cantitatea de substanță activă fiind foarte mare FOTO: FB/C.Ț.

Expertul antidrog Cătălin Țone atrage atenția asupra unui nou pericol care îi paște pe copii, anume apariția unui drog destinat special lor, care are potențial letal din cauza concentrației mari de substanță activă. Este vorba de pastila „Super Mario”, denumită după un cunoscut personaj de desene animate, care a fost creată special pentru copii. Pastila se comercializează în trei modele și se găsea inclusiv în oferta rețelei „Dana Marijuana”, denumită după numele Danei Coteanu, cântăreața fiind săltată zilele trecute de către polițiști.

Traficanții de droguri olandezi produc pastila de ecstasy „Super Mario” special pentru copii, deoarece se folosește de notorietatea personajului principal din jocul video Nintendo. Această pastilă are un potențial letal, fiind foarte concentrată”, avertizează expertul antidrog.

Pastilele erau disponibile în trei variante

Pastilele erau disponibile în trei variante

Pastila a fost capturată cu doi ani în urmă de către autoritățile belgiene, la festivalul de muzică “Extrema Outdoor”, organizat în localitatea Houthalen-Helchteren, din provincia Limburg. Autoritățile belgiene au capturat o pastilă de ecstasy „Super Mario” care conținea o doză de 300 mg de MDMA (substanță activă), cantitatea fiind, atrage atenția Cătălin Țone, „de patru ori mai mare decât cantitatea de MDMA conținută în pastilele de ecstasy, vândute în mod uzual”. Au potențial letal, în special pentru minori, pastilele de ecstasy care conțin doze de MDMA care depășesc 125 mg/ comprimat.

În cadrul operațiunii desfășurate de specialiștii anti-drog, operațiune denumită „Doamna Dana”, au fost capturate trei tipuri de comprimate cu logo-ul „Super Mario”, având culorile albastru deschis, roz și portocaliu, mai menționează Țone.

Cum acționa Dana Marijuana

Cântăreața Dana Marijuana (Daniela Elena Coteanu) reușise să creeze cea mai importantă rețea din Vama Veche, spune expertul Cătălin Țone. Dealerii vindeau copiilor droguri foarte atractive, printre acestea pastila „Super Mario”, disponibilă în trei culori. După ce Dana Marijuana a fost reținută au ieșit la iveală informații despre cum acționa rețeaua. Cântăreața se mutase în vamă, într-un container, special pentru a vinde droguri. Clienții trebuia să folosească un cod, scris, de altfel, pe container. Codul era „Doamna Dana”. Dana Marijuana nu vorbea la telefon și distribuia drogurile direct din container, explică Țone.

Dana Marijuana ar fi vândut drogurile chiar din containerul în care se mutase FOTO: FB/C.Ț.

Dana Marijuana ar fi vândut drogurile chiar din containerul în care se mutase FOTO: FB/C.Ț.

Acest container era poziționat într-o zonă deschisă tocmai pentru a evita prinderea în flagrant, Dana Marijuana supraveghind zona direct de pe container, unde și-ar fi pus mai multe scaune. Atunci când părăsea containerul, Dana Marijuana îl încuia cu lacăte.

Rețeaua cântăreței vindea șase tipuri de droguri: comprimate ecstasy, în trei culori, cu logo “Super Mario”; anestezic pentru cai (ketamină) ; amfetamină; marijuana, mai menționează expertul antidrog.

Dana Elena Coteanu a fost oprită în trafic, cu trei zile în urmă, iar la control s-au descoperit droguri în mașina sa. Ulterior anchetatorii au descins și la containerul în care cântăreața locuia pe plajă, unde, de asemenea, au fost descoperite droguri. În același dosar au mai fost implicate alte două persoane, procurorii solicitând arest preventiv pentru toate trei. Dana Marijuana ar fi ajuns la Psihiatrie , înainte de a fi plasată în arest preventiv, din cauza sevrajului.

La datele de 22 și 23.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc.

Măsurile au fost luate după ce inculpații au fost depistați de către un echipaj de poliție rutieră în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza stațiunii 2 Mai, iar la controlul efectuat a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame canabis (drog de risc).

Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate 100 comprimate ecstasy (drog de mare risc), cantități de amfetamină (drog de mare risc), ketamină (drog de risc), 21 de comprimate ce urmează a fi analizate, precum și alte mijloace de probă”, se menționează într-un comunicat al DIICOT.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 SONDAJ Cine ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

2 Cazul româncei dispărute în timpul vacanței din Turcia. Ultimul mesaj transmis prietenei sale

3 VIDEO Ucrainenii au capturat închisoarea de femei din regiunea Kursk, transformată de armata rusă în fortăreață

4 „Inamicul nostru va ști ce înseamnă represaliile” / Ucraina amenință ca poate intensifica atacurile asupra Moscovei și Sankt Petersburgului pentru a for…

5 VIDEO „Sudja este Ucraina!” / Declarații neașteptate la o adunare a populației din regiunea rusească Kursk