Pastila care vibrează, pe cale să revoluționeze medicina. Cum funcționează capsula care tratează obezitatea

Pastila care vibrează, pe cale să revoluționeze medicina. Cum funcționează capsula care tratează obezitatea

Un tratament inovator împotriva obezității a r putea revoluționa lumea medicală. Este vorba despre o pastilă care vibrează în stomac și stimulează senzația de sațietate. Pilula a fost testată pe animale, cu rezultate promițătoare.

O capsulă ar putea rezolva problema obezității FOTO Shutterstock

O capsulă ar putea rezolva problema obezității FOTO Shutterstock

Pastila care vibrează poate da persoanelor care țin dietă o senzație de sațietate, sugerează un nou studiu, conform The Guardian.

Cercetările efectuate pe porci au arătat că aceștia au mâncat cu aproape 40% mai puțină mâncare după ce au ingerat capsula.

Toți cei care țin regim știu că, oricât de inventiv ar fi un bucătar, nimic nu te face să te simți mai bine ca mâncarea dulce sau grasă.

Acum, știința ar putea avea răspunsul: o pastilă vibrantă, înghițită înainte de a mânca. Capsula creează senzația de sațietate.

Cercetarea, care încă nu a fost efectuată pe oameni, arată că, după 30 de minute de activitate a pilulei Vibes, porcii au mâncat în medie cu aproape 40% mai puțină mâncare în următoarea jumătate de oră decât în lipsa dispozitivului și au luat în greutate mai încet.

Pilula a fost botezată Vibes

Numele Vibes este un acronim derivat din titlul complet al pilulei - Vibrating Ingestible BioElectronic Stimulator.

Cercetările pe animale sugerează că vibrațiile activează receptorii de întindere din stomac, simulând prezența alimentelor.

Acest lucru are ca rezultat trimiterea de semnale către hipotalamusul din creier prin intermediul nervului vag, crescând nivelul diferiților hormoni care dau naștere senzației de sațietate și scăzându-i pe cei care duc la senzația de foame.

"Ne imaginăm că pastila Vibes va fi ingerată pe stomacul relativ gol cu 20-30 de minute înainte de mese pentru a declanșa senzația de sațietate dorită la începutul mesei", scrie echipa, adăugând că, atunci când va fi produsă la scară largă, costul pastilelor ar trebui să fie cuprins între un cent și un dolar.

O baterie, încorporată în capsula înghițită

Vibrațiile, care sunt alimentate de o baterie încorporată în capsula înghițită, pot fi declanșate atunci când acidul gastric dizolvă o membrană din jurul pastilei sau de un cronometru.

Cercetătorii spun că pastilele, care au dimensiunea unei tablete mari de vitamine, oferă o terapie neinvazivă și temporară, fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru pierderea în greutate, și ies din organism odată cu alte deșeuri solide.

Cu toate acestea, ei sugerează că ar putea fi posibilă dezvoltarea unor pastile care să fie implantate sau să rămână în stomac, pentru a reduce necesitatea ca oamenii să le ia în mod repetat, în cazul în care au nevoie de o terapie continuă.

"Această abordare oferă o alternativă potențial sinergică față de alte terapii disponibile în prezent", a declarat Giovanni Traverso, profesor asociat la Massachusetts Institute of Technology (MIT) și unul dintre autorii cercetării.

Pilula nu implică utilizarea de medicamente care pot avea efecte secundare semnificative, a adăugat el.

Recent, entuziasmul inițial față de "pilulele de slăbit", precum Wegovy, a fost temperat de faptul că unele persoane au întâmpinat probleme, cum ar fi senzația constantă de greață.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!