Parcarea în care a avut loc accidentul de lângă Parcul Pantelimon, în urma căruia a murit un copil, este ilegală

Parcarea în care a avut loc accidentul de lângă Parcul Pantelimon, în urma căruia a murit un copil, este ilegală

Apar noi informații în cazul tragediei petrecută în parcarea de la parcul Pantelimon, unde un adolescent de 16 ani, aflat la volanul unei mașini, a provocat un grav accident în urma căruia un băiat de 9 ani a murit, iar sora sa de 7 ani a rămas fără un picior.

Parcarea unde s-a produs tragedia a fost amenajată ilegal FOTO Arhivă Adevărul

Parcarea unde s-a produs tragedia a fost amenajată ilegal FOTO Arhivă Adevărul

Primăria Sectorului 3 a realizat parcarea auto de-a lungul Șoselei Gării Cățelu, între stația de metrou Pantelimon și intrarea în Parcul Pantelimon, fără să aibă aviz de la Brigada Rutieră. Pentru faptul că nu au cerut o aprobare, Brigada Rutieră a dat o amendă autorităților locale, cuprinsă între 3.400 și 16.000 de lei.

Este vorba despre o parcare de circa 500 de locuri care a fost amenajată în 2018, în zona dintre șosea și parc, fără trotuar, dar care are o restricție de viteză la 5 km/h.

Cele aproximativ 500 de locuri de parcare de pe Șoseaua Gării Cățelu au fost amenajate fără ca administratorul să aibă avizul necesar de la Brigada Rutieră”, transmite Digi24.

În iulie 2024, în această zonă a avut loc o tragedie după ce un minor de 16 ani s-a urcat la volan, fără a avea drept de permis, și a condus mașina în parcare. Adolescentul a pierdut controlul asupra autoturismului, a acroșat mai multe mașini parcate și a lovit doi frați. Un băiat, în vârstă de 9 ani, a fost accidentat mortal, în timp ce sora sa, de 6 ani, a ajuns în stare gravă la spital unde i-a fost amputat piciorul.

Tragedia a avut loc într-o zi de duminică, în parcarea de lângă intrarea în parc, un loc frecventat de mulți pietoni.

Anchetatorii susțin că, în timpul accidentului, petrecut pe 28 iulie, adolescentul era implicat într-un apel video pe telefonul său și inhala gaz iritant dintr-un balon, potrivit unul comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Procurorii au decis că adolescentul era complet distras și au schimbat încadrarea din ucidere din culpă în omor și tentativă de omor.

De asemenea, adolescentul de 18 ani care i-a încredințat mașina băiatului de 16 ani este acum cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de încredințare a unui vehicul unei persoane despre care cunoaște că nu deține permis de conducere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

2 Topul persoanelor fizice care au cele mai mari datorii la ANAF. Pe primul loc se află un bucureștean, care are de plătit o sumă uriașă

3 Nouă ipoteză privind cauza distrugerii avionului F-16 ucrainean. Nu ar fi fost lovit de o rachetă Patriot

4 Cine erau cei 6 ostatici găsiți morți de IDF într-un tunel din Gaza. Au fost împușcați în cap cu puțin timp înainte să fie recuperați

5 Momentul în care un avion de luptă ucrainean din epoca sovietică lansează bombe cu planare asupra podurilor din Kursk