Paradisurile pescărești de la Dunărea de Jos. Unde se poate pescui și la ce tarife

Paradisurile pescărești de la Dunărea de Jos. Unde se poate pescui și la ce tarife

Sudul Moldovei, ce cuprinde zona dintre Dunăre, Prut şi Siret, ocupă locul al doilea în România în preferințele pescarilor după Delta Dunării. Printre speciile care pot fi capturate se numără crapul, carasul, plătica, şalăul, ştiuca, somnul și roşioara.

Gicu Caraman, unul dintre cei mai înfocați pescari din România FOTO arhiva personală

Gicu Caraman, unul dintre cei mai înfocați pescari din România FOTO arhiva personală

Dunărea, Prutul și Siretul se întind pe o lungime de peste 300 de kilometri pe raza judeţului Galaţi, iar în vecinătatea acestor râuri se găsesc peste o sută de ape stătătoare în care pescarii pot captura zeci de specii piscicole.

Dunărea de Jos este practic locul unde se întâlnesc patru mari provincii româneşti (Moldova, Muntenia, Dobrogea şi Basarabia) și este un adevărat rai pentru împătimiții de pescuit. Într-o zonă relativ mică, pe o rază de 100 de kilometri, ce cuprinde județele Galaţi și Brăila, pescarii pot alege din peste o sută de locuri de pescuit special amenajate.

La acestea se adaugă cele trei mari cursuri de apă din zonă: Dunărea, Siretul şi Prutul. „Adevărul” a discutat cu unul din cei mai cunoscuți și mai pătimași pescari, Gicu Caraman, care ne-a oferit un top al celor mai căutate locuri de pescuit din Galați și Brăila.

Balta Mălina

Balta Mălina din județul Galați se află pe raza localității Movileni, la 6-7 kilometri de municipiul Galați. Balta a fost deschisă în anul 2010 și populată cu câteva tone de crap și caraș.

Pescarii au la dispoziție 15 pontoane pentru pescuitul sportiv pe o suprafață de 30 de hectare de luciu de apă, iar prețul pentru o zi de acces la baltă este de 70 de lei. Pentru a ajunge la locație trebuie să vă îndreptați către localitatea Șendreni și imediat cum ajungeți la benzinăria Anghel Oil, faceți dreapta, apoi stânga pe lângă un centru de fier vechi și mergeți până la linia de cale ferată. Când ați ajuns la aceasta, faceți dreapta și veți vedea balta.

Balta Movileni

Balta Movileni este o altă zonă excelentă pentru pescuit. Se află la opt kilometri de Galaţi, respectiv 14 kilometri de Brăila (prin Şendreni), în imediata apropiere a haldei de zgură a combinatului siderurgic.

Fauna din zonă s-a refăcut în totalitate după închiderea haldei, în lacul de circa 20 de hectare, iar acum se poate pescui din nou pe baltă. Taxa este de 100 de lei pentru o zi de pescuit și se poate captura crap, caras, plătică, şalău, ştiucă, somn și roşioară. În zonă există și posibilitatea de camping pentru cei interesați.

Balta „La salcâmi”

Un loc de pescuit mai exclusivist este balta „La Salcâmi”. Este situat în zona de est a Galaţiului (pe un drum lateral ce se desprinde din E87 Galaţi-Giurgiuleşti, în zona lacului Zătun). Balta este perfectă pentru cei care vor să vină cu grupul de prieteni sau pentru familiile mai numeroase care vor să aibă parte de intimitate.

Pentru o taxă accesibilă, oricine poate pescui pe bălțile de la Dunărea de Jos FOTO Gicu Caraman

Pentru o taxă accesibilă, oricine poate pescui pe bălțile de la Dunărea de Jos FOTO Gicu Caraman

Balta este formată practic din opt bazine de pescuit, dintre care unul are 1,5 hectare, iar celelalte şapte au câte 5.000 de metri pătraţi. Fiecare bazin are alături o căsuţă de 3,5 x 4,5 metri, cu mobilă de bucătărie, canapea, frigider, mese, scaune, duş, toaletă, ponton pentru pescuit, teren de tenis, hamac, leagăn, masă, scaune rustice, sobă cu plită, grătar, instalaţie de sonorizare şi internet wireless.

Se poate pescui crap și caras iar taxa de închiriere a unui bazin, cu tot cu facilităţi, de la 8.00 dimineaţa, până a doua zi la 7.00) este de 200 de lei plus 10 lei de persoană la bazinele mici, respectiv 300 de lei plus 10 lei de persoană pentru bazinul mare.

Lacul Zătun

O altă locație excelentă pentru pescuit și petrecut timpul liber este lacul Zătun. Este situate pe malul Dunării, la circa 8 kilometri de Galaţi. Accesul la lac se face pe E87 Galaţi-Giurgiuleşti.

Crapul este nelipsit din bălțile de la Dunărea de Jos FOTO Gicu Caraman

Crapul este nelipsit din bălțile de la Dunărea de Jos FOTO Gicu Caraman

Se face dreapta după traversarea canalului de irigaţii şi se continuă pe şoseaua asfaltată (DJ 251E) de pe digul de apărare al Dunării. Taxa este de 75 de lei de persoană pentru o zi de pescuit, 10 lei-parcarea și 15 lei pentru un însoțitor. Pe lac se poate captura crap, caras, ştiucă, amur, roşioară și plătică.

Balta Potcoava

O altă baltă unde pescarii pot arunca „bățul” este Potcoava, situată în imediata vecinătate a localității gălățene Braniștea. Pentru o zi de pescuit trebuie să scoateți 30 de lei din buzunar.

Așa cum îi șade bine oricărui pescar, ce ai prins, gătești imediat FOTO Gicu Caraman

Așa cum îi șade bine oricărui pescar, ce ai prins, gătești imediat FOTO Gicu Caraman

Balta Chiscani

Un loc interesant de pescuit este și în județul Brăila. Este vorba despre balta Chiscani, unde se poate captura crap, amur, caraș, șalău și fitofag. Este o baltă ideală pentru pescuitul de frecvență datorită densității mari de crap. Taxa este de 100 de lei pentru 12 ore de pescuit.

Ce mai poți vizita în Galați

În afară de pescuit, Galațiul oferă și o serie de locuri ce trebuie neapărat vizitate. Lista celor mai frumoase locuri din judeţul Galaţi include câteva minuni ale naturii, cum ar fi pădurile Adam, Gârboavele şi Buciumeni şi lacurile Brateş şi Tălăbasca, dar şi câteva obiective care înglobează munca omului, precum Turnul TV, herghelia Tuluceşti, biserica Precista sau Faleza Dunării. Detalii despre toate acestea găsiți aici.

Una dintre construcțiile speciale din Galați este turnul de televiziune unde funcționează cel mai înalt restaurant din România, la peste 100 de metri deasupra solului și la aproape 150 de metri mai sus de nivelul Dunării (se află exact pe marginea unei faleze foarte înalte). Are o panoramă de 360 de grade. În restaurant se servește mâncare „a la carte” preparată de un chef cu standard internațional.

Construcţia lui a început în 1977 şi a durat un an. Turnul este din beton armat, constituit dintr-o coloană înaltă, prin interiorul căreia se află ascensorul care urcă către partea superioară a turnului, unde se află o construcţie modulară, cilindrică, cu trei etaje, care cuprinde un restaurant , amplasat pe unul dintre ele, iar pe celelalte două sunt relee şi instalaţii de televiziune şi pentru transmiterea sau captarea undelor de orice fel, un centru de informaţii privind securitatea naţională (practic din acel turn se transmiteau informaţii la Centru despre posibilele nereguli de securitate ce viza partea de Est şi Sud a ţării), informaţii meteorologice, bază militară.

Apoi se continuă încă o construcţie din schele metalice pe care sunt montate emiţătoare, antene parabolice, radar antiaerian şi multe alte dispozitive electronice.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”