Panică în rândul bloggerilor militari ruși după arestarea șefului Telegram: „Este un coșmar”

Panică în rândul bloggerilor militari ruși după arestarea șefului Telegram: „Este un coșmar”

Bloggerii militari ruși au intrat în panică după ce Pavel Durov, miliardarul fondator și CEO-ul aplicației Telegram, a fost arestat sâmbătă seara pe un aeroport din Paris, relatează Newsweek.

FOTO SHUTTERSTOCK

FOTO SHUTTERSTOCK

După știrea că Durov, născut în Rusia, a fost reținut după ce avionul său privat a aterizat pe aeroportul Le Bourget, analiștii militari pro-război și bloggerii au intrat pe platformă pentru a deplânge viitorul conflictului din Ucraina, subliniind că Telegram fiind un mijloc de comunicare esențial în cadrul armatei ruse.

Fondatorul Telegram, în vârstă de 39 de ani, cetățean francez și rus, a fost arestat în cadrul unei investigații potrivit căreia platforma a fost folosită pentru fraudă, trafic de droguri, spălare de bani și alte infracțiuni, a informat presa franceză.

Telegram, lansat în 2013, a emis o declarație duminică seara potrivit Durov „nu are nimic de ascuns” și că respectă toate legile UE . „Este absurd să pretindem că o platformă sau proprietarul acesteia sunt responsabile pentru abuzarea acelei platforme”, se arată în aceasta.

Reacționând la știre, jurnalistul rus Alexander Sladkov a comentat că armata Rusiei își desfășoară jumătate din comunicările sale prin intermediul aplicației și că din acest motiv o alternativă trebuie creată „urgent”.

„Pavel Durov a fost arestat. Era de așteptat acest atac asupra proprietarului [Telegram], pe care sunt ținute jumătate din comunicațiile [războiului]. Acum trebuie să creăm urgent un chat militar rus ", a scris el.

„Ei bine, a fost oare imposibil să ne gândim la asta mai devreme?! De ce a avut Grupul Wagner un astfel de messenger, dar forțele armate ale marii noastre Rusii nu au!?!?" a izbucnit Sladkov a spus, referindu-se la gruparea paramilitară rus, condusă de liderul defunct Evgheni Prigojin . „Și nu există nimeni de pedepsit. Sau poate nu ar trebui să căutăm vinovații? Pedeapsa Rusiei este nepăsarea. Iar acesta este un coșmar".

Bloggerul militar rus Alexei Sukonkin a comentat că arestarea lui Durov „ridică o serie de probleme care trebuie rezolvate imediat”.

„Pentru că: Telegram este în prezent... baza comunicațiilor militare”, a scris el. „De acum înainte, toate acestea sunt amenințate. Nu este aceasta principala tragedie a lunii august?”

Canalul rusesc Telegram Rybar, fondat de Mihail Zvinciuk, un fost angajat al Ministerului Apărării din Rusia, a subliniat în mod similar că Telegram „a devenit acum aproape principalul mijloc de control al unităților din zona [de război din Ucraina]”.

„Va fi foarte trist și, în același timp, amuzant dacă catalizatorul schimbării abordărilor asupra comunicațiilor și controlului în forțele armate [rusești] va fi arestarea lui Pavel Durov”, se arată în postate. „Și nu problemele pur militare care s-au acumulat de-a lungul a doi ani și la care departamentul relevant din anumite motive a preferat să închidă ochii”.

Ziarele ruse publicate luni s-au concentrat și pe viitorul platformei Telegram, publicând articole cu titlurile „Dacă Telegram se prăbușește, cum va mai lupta [armata noastră]?” Dar și articole sugerând că Telegram „ar putea deveni un instrument al NATO ”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul româncei dispărute în timpul vacanței din Turcia. Ultimul mesaj transmis prietenei sale

2 De citit...

3 SONDAJ Cine ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern

4 VIDEO Ucrainenii au capturat închisoarea de femei din regiunea Kursk, transformată de armata rusă în fortăreață

5 VIDEO „Sudja este Ucraina!” / Declarații neașteptate la o adunare a populației din regiunea rusească Kursk