Pană de curent uriașă în Balcani. Zonele afectate s-au confruntat cu un val de căldură

Pană de curent uriașă în Balcani. Zonele afectate s-au confruntat cu un val de căldură

O pană majoră de de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației. Motivul nu este cunoscut, însă este foarte posibil să aibă legătură cu valul de căldură.

Pană de curent în Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației FOTO: ARHIVA

Pană de curent în Muntenegru, Bosnia, Albania și coasta Adriatică a Croației FOTO: ARHIVA

Potrivit reuters , avaria s-a produs vineri, 21 iunie 2024. Zonele afectate de pana de curent s-au confruntat cu un val puternic de căldură, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației, se confruntă cu întrerupere majoră a energiei electrice. Anunțul a fost făcut de distribuitorul CEDIS din Muntenegru. „Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor din rețea”, a transmis CEDIS pe Facebook.

Totodată, compania de energie electrică HEP din Croația a declarat că problema a fost cauzată de „o tulburare internațională care a afectat mai multe țări”.

„Operatorul croat de sistem de transport efectuează o analiză cu operatorii de sistem din țările vecine pentru a determina cauza”, a transmis compania.

Din cauze penei de curent, în mai multe orașe, semafoarele s-au oprit și peste tot se aud sirenele ambulanțelor, au povestit martorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii