Pan Zhanle, rivalul lui David Popovici, decizie ciudată la revenirea în China de la Jocurile Olimpice

Pan Zhanle, rivalul lui David Popovici, decizie ciudată la revenirea în China de la Jocurile Olimpice

Pan Zhanle, înotătorul care a spulberat recordul mondial la 100 m liber la Jocurile Olimpice, într-o cursă în care l-a depășit fără drept de apel pe David Popovici, a revenit în China. Însă cu decizia sa și-a bulversat fanii.

David Popovici și Pan Zhanle, rivalitate frumoasă în lumea natației. Foto Facebook

David Popovici și Pan Zhanle, rivalitate frumoasă în lumea natației. Foto Facebook

Campionul olimpic i-a lăsat mască pe simpatizanții săi, în momentul în care a fost primit ca un erou în China. ”Reușitele mele au venit în urma unor antrenamente titanice, o muncă de zi cu zi. Când performanțele mele erau slabe, n-au venit alături de mine. Acum s-au apropiat. Mi se pare foarte ciudat, inconfortabil”, a spus câștigătorul a 3 medalii la Paris: aur la 100 de metri liber, aur cu ștafeta de 4x100 metri liber masculin și argint la 4X100 metri ștafetă combinată mixt. El a șters și pagina de pe rețeaua socială chinezească Weibo, pe care fanii nu mai încetau cu laudele.

Admirator al lui David Popovici

La 20 de ani, Pan Zhanle este marele rival al lui David Popovici. ”De fiecare dată când am vorbit despre Popovici, Pan spunea mereu că e sursa lui de inspirație și motivație. Mai ales că, prima dată, a trebuit să doboare recordul lui David. Îl admiră cu adevărat și-l respectă sută la sută!

Îl inspiră să acumuleze și mai mult în fiecare zi, să-și atingă noi obiective, să progreseze. Acești băieți vor oferi un show extraordinar în anii viitori. Și performanțe pe măsură. Ambii! Va fi epoca lor, iar natația nu va avea decât de câștigat din acest duel”, a spus antrenorul Nuno Pina, pe parcursul disputării Jocurilor Olimpice în exclusivitate pentru gsp.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”

2 Povestea celei mai scumpe mașini românești dinainte de Revoluție. „Dacă se fabrica în serie spărgeam Toyota”

3 Iubitul uneia dintre doctorițele arestate de la Spitalul Pantelimon ar fi încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov

4 Rusia schimbă tonul! / Patrușev acuză direct NATO de implicare în operațiunea ucraineană asupra Kursk

5 Mircea Marian / Șomerul de lux Crin Antonescu dă sfaturi PNL despre cum să se întoarcă în ghearele lui Dan Voiculescu