Palatul Victoria nu va mai fi iluminat pe timp de noapte. Instituția reduce consumul de energie electrică

Palatul Victoria nu va mai fi iluminat pe timp de noapte. Instituția reduce consumul de energie electrică

Secretariatul General al Guvernului a anunțat că Palatul Victoria va fi iluminat, începând cu 13 septembrie 2022, doar până la orele 24:00. Măsura a fost luată în urma recomandărilor făcute de Comisia Europeană privind reducerea consumului de energie electrică.

palatul victoria jpeg

Palatul Victoria nu va mai fi iluminat pe timp de noapte FOTO: Arhivă

„Vă comunicăm că sistemul de iluminat architectural pentru imobilul Palat Victoria, începand cu data de 13 septembrie 2022, este activ doar până la orele 24:00. Menționăm că durata de iluminare a fost micșorată în sensul optimizării consumului energetic”, a transmis Guvernul condus de Nicolae Ciucă, la solicitarea Libertatea.

Statele UE ar putea fi obligate să reducă consumul de energie

Statele Uniunii Europene ar putea fi obligate să reducă cu cel puțin 5% consumul de energie în timpul orelor de vârf selectate, a informat miercuri Comisia Europeană.

UE se confruntă cu efectele unei neconcordanțe grave între cererea și oferta de energie, în mare parte din cauza utilizării continue ca armă a resurselor energetice de către Rusia. Pentru a reduce presiunea sporită pe care această situație o exercită asupra gospodăriilor și întreprinderilor europene, Comisia face acum un pas înainte în abordarea acestei probleme, propunând măsuri excepționale de reducere a cererii de energie electrică, care vor contribui la reducerea costului energiei electrice pentru consumatori, precum și măsuri de redistribuire a excedentului de venituri din sectorul energetic către consumatorii finali.

Comisia Europeană propune obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5 % în timpul orelor de vârf selectate. Statele membre vor trebui să identifice 10 % din totalul de ore, care au cel mai mare preț preconizat, și să reducă cererea în timpul acestor ore de vârf.

De asemenea, Comisia propune ca statele membre să urmărească reducerea cererii globale de energie electrică cu cel puțin 10 % până la 31 martie 2023.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 O informație care dă fiori...

2 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

3 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

4 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…

5 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump