Pădurea de la granița Bulgariei cu Turcia: Un cimitir de migranți în aer liber - investigație Euronews VIDEO

Pădurea de la granița Bulgariei cu Turcia: Un cimitir de migranți în aer liber - investigație Euronews VIDEO

Zeci de migranți din Siria și Afganistan mor sau dispar în pădurile de la granița Turciei cu Bulgaria. Aceștia, ghidați de călăuze plătite, evită punctele oficiale de trecere a frontierei și parcurg distanțe mari prin păduri și dealuri, fără apă sau mâncare, arată o investigație a Euronews România .

Fără apă, mâncare și adăpost, migranții parcurg distanțe uriașe, cu prețul vieții -Foto Arhivă

Fără apă, mâncare și adăpost, migranții parcurg distanțe uriașe, cu prețul vieții -Foto Arhivă

Mulți nu supraviețuiesc și sunt îngropați pe câmp pentru a nu fi devorați de animale. Euronews România a investigat peste 50 de cazuri de migranți dispăruți pe drumul spre vestul Europei, într-un reportaj special, ce va fi difuzat marți, la ora 16.00. Adevărul” este partener media al evenimentului.

Un strigăt de ajutor în pădure

Maher, un sirian stabilit în Burgas de mai bine de 30 de ani, lucrează ca translator pentru Ministerul de Interne al Bulgariei și este contactat de aproape doi ani de familiile migranților dispăruți. El ajută la găsirea acestora, fie vii, fie morți.

Mulți oameni au murit în această pădure, spune Maher. Fără apă și mâncare, epuizați de drumurile lungi prin pădure, mulți migranți nu reușesc să supraviețuiască. Maher, care înțelege și vorbește mai multe dialecte ale limbii arabe, a devenit un punct de referință pentru cei care își caută disperat apropiații.

Recent, el a găsit trupul fără viață al unei tinere pe nume Yasmin, în vârstă de 23 de ani, care a fugit din Siria anul trecut, în încercarea de a ajunge la sora ei, stabilită în Austria.

Tragedia Yasminei

Însoțită de un frate mai mare, Yasmin s-a alăturat unui grup condus de călăuze. După un timp, părinții ei nu au mai primit niciun mesaj de la ei. Disperați, i-au trimis lui Maher ultimele coordonate GPS înregistrate de telefonul fetei. După două-trei ore de căutări, Maher a găsit-o pe Yasmin în pădure, o victimă a drumului periculos spre o viață mai bună.

Aceasta este cea mai recentă victimă din pădurea din Bulgaria. După două sau trei ore de căutări, am văzut-o în sfârșit. Sora noastră, sora voastră, pe Dumnezeu, Yasmin.”, spune Maher.

O realitate cruntă

Reportajul Euronews România scoate la lumină tragediile migranților care își pierd viața în încercarea de a ajunge în Europa de Vest. Poveștile lor sunt mărturii dureroase ale disperării și curajului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii