
Ouăle sunt a doua cea mai scumpă sursă de proteine în SUA. Pe primul loc este carnea de vită
În ultimele luni, alimentele bogate în proteine, precum ouăle și carnea de vită, au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor în SUA. Statul american se străduiește să obțină ouă din ţările din Europa şi alte părţi, pentru a face față crizei.
Cele mai recente date ale guvernului SUA au arătat o creștere de 53% a prețului ouălor în ultimul an, cea mai mare creștere anuală din ultimii doi ani.
Cazurile de gripă aviară din ultimele luni au agravat problema, făcând ouăle complet indisponibile în unele magazine alimentare. Trei sferturi dintre americani sunt foarte îngrijorați de costul alimentelor și al bunurilor de consum, potrivit unui sondaj al „Pew Research Center”, scrie philomathnews.
Nu există nicio îndoială că proteinele din alimente precum ouăle joacă un rol esențial într-o dietă sănătoasă, în special atunci când aveți un stil de viață activ sau doriți să vă dezvoltați musculatura. Dar, având în vedere creșterea prețurilor la alimente, adăugarea alimentelor bogate în proteine în coșul de cumpărături ar putea crește rapid.
De ce trebuie să consumați ouă
Dietele bogate în proteine au fost asociate cu reducerea greutății corporale, a masei de grăsime și a grăsimii abdominale. Acest lucru se datorează faptului că proteinele vă mențin sătul mai mult timp și pot ajuta la reducerea poftelor.
Proteinele dietetice pot crește, de asemenea, masa musculară, în special atunci când sunt asociate cu antrenamentul de rezistență. Proteinele joacă, de asemenea, un rol în conservarea masei musculare în timpul pierderii în greutate. Ajută la repararea și reconstrucția fibrelor musculare, asigurându-se că organismul arde mai degrabă grăsimi decât mușchi pentru energie.
Aportul dietetic recomandat pentru proteine este de 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală sau 0,36 grame pe kilogram. Deși, susțin specialiștii, cantitatea de aport poate varia în funcție de faptul dacă doriți să pierdeți în greutate, să câștigați mușchi sau să vă mențineți greutatea existentă.
Platforma de sănătate Hims a calculat prețul mediu al unei porții din opt alimente bogate în proteine pentru a determina cea mai rentabilă modalitate de a adăuga mai multe proteine în alimentația zinică.
Principalele constatări
Potrivit publicației citate, puiul s-a clasat în fruntea listei datorită conținutului său ridicat de proteine pe porție și prețului scăzut pe kilogram.
Ouăle și friptura au fost cele mai costisitoare produse, în parte din cauza creșterilor mari de preț din ultimul an: ouăle au crescut cu 53%, în timp ce carnea de vită a crescut cu 55,5%.
Fasolea, deși este considerată de obicei o sursă de proteine rentabilă, s-a clasat la mijlocul listei. Prețul fasolei uscate a crescut cu 5,6% față de acum un an.
Sursa: adevarul.ro