
Ouă poșate pe pâine prăjită, cel mai bun mic dejun pe care l-ați mâncat vreodată. De ce este esențial să puneți oțet la fiert
Ouăle sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru micul dejun, având o mulțime de beneficii nutriționale. Pe lângă tradiționala omletă, trebuie să știți că există modalități mai sănătoase de a le consuma.
Aceste ouă, cunoscute și sub numele de ouă Benedict, sunt pur și simplu perfecte. Au un gust minunat pe pâine prăjită. Rețeta este simplă și necesită puțin timp.
Trebuie doar să fierbeți niște apă, adăugați sare și oțet, apoi spargeți un ou crud. Rețeta pentru ouă Benedict pe care o împărtășim astăzi a fost ani de zile un succes la micul dejun în hoteluri și restaurante, scrie Msn .
Pentru ingrediente aveți nevoie de patru ouă, patru felii de pâine, patru feșii de șuncă Praga, rucola sau spanac, o lingură de oțel și un praf de sare.
Ouă Benedict-modul de preparare
Se prăjește pâinea într-un toaster sau pe o tigaie uscată. Într-o oală, se fierbe apa cu oțetul și un vârf de cuțit de sare. Apoi, creați un vârtej în apă cu o lingură și puneți oul spart în centrul acestuia.
Se fierbe timp de câteva momente, până când albușul este complet închegat . Se lasă pe foc patru minute dacă le vreti cu galbenușul moale, sau 5-6 minute, daca le vreti cu galbenușul mai tare. Scoateți cu grijă oul și îl puneți pe o farfurie. Se repetă operația cu ouăle rămase.
Ulterior, se prăjesc feliile de șuncă într-o tigaie (acest pas este opțional) și se așază pe pâinea prăjită. Acoperiți șunca cu rucola sau spanac, sparanghel, apoi puneți deasupra oul fiert. De asemenea, puteți stropi oul cu sos olandez, dacă doriți.
De ce este important oțetul? Atunci când adăugați puțin oțet în apa clocotită, puteți fi siguri că albușul de ou nu se va împrăștia, ci își va păstra forma frumoasă.
Sursa: adevarul.ro