„Oscarul aviației”. Care este cea mai bună companie aeriană din lume în anul 2024

„Oscarul aviației”. Care este cea mai bună companie aeriană din lume în anul 2024

Voturile pentru Premiile Skytrax din 2024, un fel de Premii Oscar pentru aviația comercială, au fost cele mai strânse de la înființarea premiilor, în anul 1999, fiind necesară renumărarea lor.

Criteriile au ţinut seamade serviciile oferire şi de flotă. Foto arhivă

Criteriile au ţinut seamade serviciile oferire şi de flotă. Foto arhivă

Într-un final, a fost anunţată şi marea câştigătoare, iar aceasta este Qatar Airways, care reuşeşte perfomanţa de a fi declarată cea mai bună companie aeriană din lume, pentru a opta oară în 25 de ani. Criteriile pentru acordarea premiilor au avut în vedere atât calitatea serviciilor oferite, cât şi flota în sine, potrivit CNN.

„Este o realizare remarcabilă pentru Qatar Airways să câștige acest titlu de cea mai bună companie aeriană din lume pentru 2024; a opta oară când triumfă”, a declarat Edward Plaisted, CEO Skytrax, cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor.

Compania aeriană din Orientul Mijlociu și-a construit o reputație solidă în ultimul deceniu, ajutând Aeroportul internațional Hamad din Qatar, care a fost şi el premiat, să se impună ca un centru global al aviației,în strânsă concurenţă cu Dubai și Abu Dhabi.

Flota de 230 de avioane a Qatarului cuprinde 10 superjumbo-uri A380, mai multe avioane Boeing 777-300ER, Boeing 787-8 și 787-9, Airbus A350-900 și A350-1000, plus o gamă de avioane de capacitate mai mică.

Compania Skytrax, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că voturile, adunate în urma sondajelor efectuate în rândul a peste 21 de milioane de clienți din 100 de țări cu privire la 350 de companii aeriene, au fost cele mai strânse de la înființarea premiilor în 1999, fiind necesară renumărarea lor.

Restul topului 10 a fost completat de Singapore Airlines , pe locul doi, Emirates din Dubai pe locul trei, ANA All Nippon Airways din Japonia pe locul patru, Cathay Pacific din Hong Kong pe locul cinci, Japan Airlines pe locul șase, Turkish Airlines pe locul șapte, EVA Air din Taiwan pe locul opt, Air France pe locul nouă și Swiss International Airlines pe locul 10.

În ceea ce privește zborurile low-cost, AirAsia a fost din nou încoronată drept cea mai bună companie aeriană low-cost din lume, repetând o performanță pe care a obținut-o în fiecare an începând din 2010. Scoot din Singapore a fost desemnată cea mai bună companie aeriană low-cost pe distanțe lungi din lume.

În ceea ce privește zborurile low-cost , AirAsia a fost din nou încoronată drept cea mai bună companie aeriană low-cost din lume, repetând o performanță pe care a obținut-o în fiecare an începând din 2010. Scoot din Singapore a fost desemnată cea mai bună companie aeriană low-cost pe distanțe lungi din lume.

De altfel, Singapore a primit Premiul pentru cel mai bun personal de cabină din lume şi, de asemenea, Premiul pentru cel mai bun serviciu la clasa întâi și pentru cea mai bună companie aeriană din Asia.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

3 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!

4 Ucraina a reușit să obțină cel mai mare succes de război asimetric din istorie

5 O informație care dă fiori / SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze