Copilul a petrecut peste un an în spital, recuperându-se de pe urma atacului, şi a trăit apoi cu dureri constante şi libertate de mişcare limitată. Săptămâna aceasta, Phan Thi Kim Phuc a încheiat a 12-a şi ultima runda de tratament cu laser la un institut din Miami.
În Miami, ea l-a întâlnit pe Nick Ut, fotograful care a primit premiul Pulitzer pentru fotografia pe care a realizat-o la vârsta de 21 de ani şi pe care Phuc îl considera salvatorul ei.
Phan Thi Kim Phuc, acum în vârstă de 59 de ani, spune că a urât la început fotografia şi se simţea ruşinată pentru că apare dezbrăcată, întrucât napalmul îi arsese hainele de pe corp. În anii de după atac, a avut tendinţe sinucigaşe pentru că a rămas traumatizată şi s-a confruntat cu dureri fizice groaznice.
Phuc s-a mutat în Canada în anii '90 şi a înfiinţat Fundaţia Internaţională Kim, care oferă asistenţă medicală şi sprijin copiiilor afectaţi de război.
Într-un interviu acordat CBC luna trecută, ea a spus că nu se mai consideră o victimă a războiului, ci o supravieţuitoare.