Organizatorii Globurilor de Aur schimbă regulamentele pentru a elimina bariera lingvistică

Organizatorii Globurilor de Aur schimbă regulamentele pentru a elimina bariera lingvistică

Organizatorii Globurilor de Aur, premii cinematografice americane aflate în centrul unor polemici puternice în ultimele luni din cauza reprezentativităţii lor, au anunţat miercuri că vor modifica regulamentele interne pentru a permite filmelor realizate într-o limbă străină să concureze în categoriile generaliste şi în cele dedicate producţiilor de animaţie, informează AFP.

Aceste critici au determinat postul NBC să anuleze ceremonia programată anul viitor, pentru a oferi timp Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizatoarea galei de decernare a Globurilor de Aur, să îşi îmbunătăţească diversitatea etnică şi culturală a membrilor săi, precum şi transparenţa organizaţiei.

Mai multe voci au reproşat în acest an Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood că a nominalizat lungmetrajul "Minari", o producţie americană despre o familie de imigranţi sud-coreeni care se mută în statul Arkansas, filmată în principal în coreeană, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

În timp ce era nominalizat la mai multe categorii principale de la Oscaruri, "Minari" nu a putut să concureze la Globurile de Aur în categoriile sale principale - "cea mai bună comedie" sau "cel mai bun film dramatic".

"Parasite", pelicula recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun film în anul precedent, a avut parte de aceeaşi soartă în 2020, din aceleaşi motive.

"În timp ce treceam în revistă regulamentele noastre în acest an" pentru a ţine cont de criticile formulate de reprezentanţii industriei de divertisment, "am decis să adoptăm noi abordări pentru galele viitoare şi să ne asigurăm că aceste filme vor beneficia de atenţia pe care o merită", a declarat preşedintele HFPA, Ali Sar, într-un comunicat.

"Limba nu va mai fi o barieră pentru ca un film să fie recunoscut drept cel mai bun", a adăugat el.

HFPA, o asociaţie compusă din aproximativ 90 de jurnalişti care lucrează pentru diverse companii mass-media, se confruntă de mai mulţi ani cu acuzaţii de discriminare, sexism şi corupţie.

Luna trecută, organizaţia a adoptat o serie de reforme pentru a-şi ameliora reprezentativitatea şi a încercat să atenueze criticile formulate împotriva sa, însă acele asigurări nu i-au convins pe reprezentanţii industriei de divertisment şi reproşurile continuă să curgă la adresa asociaţiei.

Vedete precum Scarlett Johansson şi Tom Cruise au considerat că acele reforme sunt prea lente şi prea vagi, în timp ce doi membri ai HFPA au demisionat din această organizaţie, pe care o consideră "toxică".

Companii importante, precum Netflix şi Warner Bros., au anunţat că nu vor mai colabora cu asociaţia, atât timp cât schimbări semnificative nu vor fi implementate de aceasta. Miercuri, HFPA a anunţat că majoritatea membrilor săi au finalizat cursuri de sensibilizare în privinţa diversităţii şi incluziunii.

Noi reguli care interzic, de exemplu, acceptarea de cadouri şi norme ce prevăd angajarea unor consilieri specializaţi în chestiunea diversităţii sunt de asemenea prevăzute. AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”