Orban: PSD vrea să-i ţină în sărăcie pe oameni; Guvernul a mărit salariul minim din pix
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că PSD doreşte să-i ţină în sărăcie şi în "stare de dependenţă" pe oameni pentru a nu-şi pierde electoratul, iar Guvernul a crescut salariul minim pe economie "din pix şi din burtă".
"PSD vrea să-i ţină în sărăcie pe oameni, vrea să-i ţină în stare de dependenţă. Se bucură atunci când mulţi români care aparţin populaţiei active pleacă din România, pentru că aceşti români, peste 80 la sută dintre ei, nu votează cu PSD, dimpotrivă, votează cu partidele de dreapta, în special cu PNL. (...) PSD simte că dacă România se dezvoltă economic, îşi pierde electoratul, pentru că în mare parte electoratul lor este un electorat care a fost ţinut în starea de sărăcie, de subdezvoltare şi de dependenţă prin faptul că nu s-au dezvoltat economic în zonele în care ei sunt dominanţi. Nu vi se pare ciudat că cele mai sărace zone din România sunt conduse de 30 de ani de PSD: Vaslui, Teleorman, Giurgiu şi alte zone?", a spus Orban, la România Tv.
El a susţinut că în "Moldova este într-o adevărată revoluţie" şi acest lucru se va vedea la votul pentru europarlamentare.
"La Suceava, Iaşi, în sfârşit românii din Moldova şi-au dat seama că au fost traşi pe sfoară şi că PSD nu vrea să facă nimic, nu autostradă, nu spital regional, nu investiţii în economie, în infrastructura şcolară", a adăugat liderul PNL.
Orban a mai spus că Executivul a mărit salariul minim pe economie fără să ţină cont de indicatorii economici.
"Guvernul măreşte salariul minim din pix şi din burtă, fără să ţină cont de niciun indicator economic. Tu nu poţi să măreşti salariul minim numai că vrei tu. În momentul în care măreşti salariul minim, forţezi companiile să mărească grila de salarizare nu numai pentru angajaţii care stau pe salariul minim, ci şi pentru ceilalţi angajaţi, pentru că trebuie să le creşti şi lor, pentru că există o diferenţiere", a spus Orban, potrivit căruia "au cam început să fugă investitori din ţară".
PNL susţine ca salariul minim pe economie să nu mai fie decis de Guvern, fără niciun fel de criteriu şi fără niciun fel de negociere între partenerii sociali, ci să fie rezultatul negocierilor anuale între patronate şi sindicate, a afirmat Orban.
"Salariul minim trebuie să aibă la bază indicatori care într-adevăr să reflecte realitatea economică, nu o dorinţă de a câştiga voturi din partea unui partid care se află la guvernare, adică creşterea productivităţii, rata inflaţiei, indicatori care să fundamenteze o creştere realistă a salariului minim", a precizat Orban.
În opinia sa, degeaba creşte salariul minim, dacă, în acelaşi timp, cresc şi preţurile la combustibil, electricitate, gaze, alimentele de bază.
"Problema cea mai mare a acestui Guvern este că atunci când creşte, creşte pe hârtie, că de fapt mănâncă prin inflaţie, prin creşterea preţurilor, orice fel de creştere aparentă de salarii", a mai spus Orban.
El a răspuns acuzaţiilor liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.
"Infractor se cheamă acea persoană care a săvârşit o infracţiune şi care a fost condamnat prin hotărâre definitivă. Domnul Dragnea este condamnat printr-o hotărâre definitivă în dosarul referendumului, de asemenea, este condamnat în instanţa de fond, pentru că, în ciuda banilor mulţi pe care îi are, a angajat două persoane la Direcţia de asistenţă socială şi protecţie a copilului Teleorman, fiind preşedinte al CJ şi al PSD, persoane care nu au muncit nicio zi pentru copiii din Teleorman şi au fost angajate la sediul PSD. Este condamnat în primă instanţă şi urmează pe 20 mai să se pronunţe a doua instanţă. Deci, cuvântul infractor este corect folosit. În ceea ce priveşte poveştile lui Dragnea legate de preşedintele României, Klaus Iohannis, legate de case, toate sunt alegaţii care nu au niciun fel de bază. Dacă preşedintele Iohannis în momentul de faţă, să spunem, nu a dat banii înapoi de care vorbeşte, asta este problema ANAF-ului, nu este problema preşedintelui Iohannis, disponibilitatea preşedintelui de a da banii înapoi a fost exprimată în mod public", a mai spus Orban. AGERPRES